У Києві Червоний Хрест влаштував день психологічного розвантаження для дітей і дорослих

У Києві Червоний Хрест влаштував день психологічного розвантаження для дітей і дорослих

Фото
Укрінформ
Київська міська організація Товариства Червоного Хреста України провела в столичному парку "Наталка" соціально-інформативний захід психологічного розвантаження для дітей і дорослих Kids day Redcross.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Київська міська державна адміністрація.

Захід відбувся за підтримки Департаменту суспільних комунікацій КМДА.

"Із початком повномасштабної війни українці перебувають у стані стресу та постійної психологічної напруги. Найбільше від цього страждають діти", – наголосили в держадміністрації.

У межах заходу в парку "Наталка" були облаштовані 10 локацій з різними активностями та квестами.

Читайте також: У Києві створили квіткове панно, присвячене полку «Азов»

"Захід ідеологічно направлений на те, щоб трішечки підняти дух населення, допомогти зняти психологічну напругу. Наш стратегічний партнер Червоний Хрест міста Києва зробив цікаві івенти для дітей, до яких можуть долучитися і дорослі", – зазначив директор Департаменту суспільних комунікацій Роман Лелюк.

У парку «Наталка» влаштували день психологічного розвантаження для діток і дорослих / Фото: kyivcity.gov.ua

Зазначається, що, поки діти займалися творчістю й вирішували логічні завдання, їхні батьки мали можливість отримати сервісну інформацію від "Центру комунікації" про заходи, які відбуваються на майданчиках Vcentri Hub. Також можна було дізнатися більше про консультаційні послуги для внутрішньо переміщених осіб.

Кожна з представлених у парку локацій присвячувалася окремій темі. Була облаштована зона аквагриму й рухливих вправ, організовані майстер-класи з надання допомоги постраждалим, куточок медичних консультацій та безпрограшна лотерея.

Читайте також: У Києві зареєструвалися близько 100 тисяч переселенців - КМДА

Також волонтери навчали дітей і дорослих, як поводитися з домашніми тваринами. Діти активно долучалися до каністерапії – знайомилися із собаками, які допомагають психологічно розвантажитися.

Одну з локацій організував "Центр комунікації". Там можна було більше дізнатися про історію Києва та взяти участь у цікавій вікторині.

Як наголосила очільниця Київської міської організації Товариства Червоного Хреста України Тетяни Гоєнко, усі встановлені локації відповідали принципам Товариства. Умовну мапу всіх зон відвідувачам вручали на вході.

"На кожній локації діти отримували спеціальну відмітку та мали зібрати чарівне слово – "Україна". Усі, хто успішно виконав завдання, отримали подарунки: розмальовки, мильні бульбашки, олівці та сік. Для того, щоб хоч частково поліпшити психологічний стан наших діток, ми запланували такі заходи в різних районах Києва", – зазначила Гоєнко.

Як повідомляв Укрінформ, Київ відправив на оздоровлення в літніх таборах Афін (Греція) українських дітей із постраждалих сімей Маріуполя, і закликав допомогти в організації їхнього відпочинку та реабілітації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-