В Естонії обговорили організацію навчального процесу для дітей з України

В Естонії обговорили організацію навчального процесу для дітей з України

Укрінформ
Посол в Естонії Мар’яна Беца під час зустрічі з міністром освіти і науки Естонської Республіки Тинісом Лукасом обговорила організацію навчального процесу для дітей українських переселенців, які знайшли прихисток в Естонії, рятуючись від військової агресії росії.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило посольство України в Естонії.

Під час зустрічі також були обговорені питання працевлаштування українських вчителів і можливості організації українських класів в естонських школах.

Зауважується, що Мар’яна Беца висловила особливу подяку Уряду Естонії за відкриття загальної середньоосвітньої української школи «Свободи», яка вже з вересня прийме близько 800 дітей з України.

Читайте також: Українці на знак подяки естонцям висадили у Таллінні троянди

«Учасники зустрічі також обговорили необхідність організації допомоги українським дітям у питанні психологічної реабілітації та адаптації, а також можливість вивчення українськими дітьми естонської мови шляхом поєднання навчального процесу з ігровими заходами й участь у літніх таборах відпочинку», – йдеться в повідомленні.

Пані посол подякувала естонській стороні за всебічну допомогу Україні й українським переселенцям.

Нагадаємо, Посольство в Естонії та українська громада разом відзначили День Державності України – весь склад диппредставництва та керівники й активісти українських громадських організацій Естонії взяли участь в урочистій церемонії підняття Державного Прапора.

Фото: Embassy of Ukraine in the Republic of Estonia / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-