Українці на знак подяки естонцям висадили у Таллінні троянди

Українці на знак подяки естонцям висадили у Таллінні троянди

Фото
Укрінформ
Українці, які вимушено полишили Батьківщину через агресію рф, на знак подяки естонцям висадили в парковій зоні одного з районів Таллінна близько 120 саджанців троянд.

Як передає Укрінформ, про це повідомив естонський національний мовник ERR.

До акції, яка відбулася за адресою Коплі 69 С у Пих'я-Таллінні, також були залучені місцеві активісти та районна адміністрація.

За словами голови української громади Естонії Віри Коник, таким чином біженці вирішили висловити Таллінну та всій країні свою подяку за прийом та отриману тут допомогу.

Ініціатор акції Ірина Вінарська додала: «Естонія – маленька країна з великим серцем. Ми дуже вдячні їй за гостинність та доброту».

Нагадаємо, невідомі особи спиляли кілька великих гілок із важливого для української діаспори Шевченківського дуба, розташованого в центрі Таллінна.

Українська діаспора підозрює, що йдеться про навмисне шкідництво у відповідь на акцію на захист української культури від знищення російською федерацією, яку громада провела перед посольством росії 6 липня.

24 лютого росія оголосила про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Фото: Учасники акції / err.ee

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-