У Таллінні з Шевченківського дуба спиляли гілки, українська громада звернеться до поліції

У Таллінні з Шевченківського дуба спиляли гілки, українська громада звернеться до поліції

Фото
Укрінформ
Минулого тижня невідомі особи спиляли кілька великих гілок із важливого для української діаспори Шевченківського дуба, розташованого в центрі Таллінна.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє естонський національний мовник ERR.

Українська діаспора підозрює, що йдеться про навмисне шкідництво у відповідь на акцію на захист української культури від знищення російською федерацією, яку громада провела перед посольством росії минулої середи, 6 липня.

Таку версію висунула голова Конгресу українців Естонії Віра Коник.

«Ми не виключали, що якісь роботи міг проводити відділ міського середовища управи Кесклінна, але в понеділок я з ними зв'язалася. Там запевнили, що місто до цього не має відношення. Подаватимемо заяву до поліції. Є припущення, що це ось така негарна відповідь на нашу акцію», – сказала Коник.

Читайте також: В Естонії презентували монету на честь України

Зауважимо, що Тарас Шевченко у 1842 році відвідував Таллінн. На честь цієї події Конгресом українців Естонії у 2004 році було посаджено Шевченківський дуб.

Як повідомляв Укрінформ, Конгрес українців Естонії та Український культурний центр м. Таллінн організували перед будівлею посольства рф акцію на захист культурного надбання України від знищення росією.

Фото: Віра Коник / ERR

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-