У Ризі відбувся мітинг біля посольства рф на підтримку оборонців Маріуполя

У Ризі відбувся мітинг біля посольства рф на підтримку оборонців Маріуполя

Фото
Укрінформ
У латвійській столиці навпроти посольства країни-терориста росії відбувся мітинг на підтримку українських воїнів – оборонців Маріуполя, які наразі перебувають у полоні.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Фейсбук посла України в Латвії Олександра Міщенка.

За його словами, в мітингу взяли участь представники української діаспори Латвії, тимчасово переміщені особи з України, небайдужі мешканці Риги та гості міста. Долучилося до акції і Посольство України в Латвії.

"Мета акції – нагадати світу про героїзм захисників та захисниць Маріуполя та Азовсталі; привернути увагу світової спільноти (особливо - політикуму та міжнародних організацій), до воєнних злочинів, які скоює росія, в тому числі по відношенню до військовополонених", - наголосив дипломат.

Читайте також: рф треба визнати державою-спонсором тероризму: родичі «Азовців» провели акцію у Києві

Учасники мітингу засудили акт тероризму, здійсненого росією щодо українських військовополонених у тимчасово окупованій Оленівці.

"Воєнні злочини росії, катування та вбивства військовополонених вимагають негайної реакції світової спільноти та притягнення вбивць та катів до відповідальності", - заявив посол.

Як повідомлялося, в ніч проти 29 липня на території колишньої виправної колонії № 210 смт Оленівка на тимчасово захопленій території Донецької області пролунав вибух, унаслідок якого була знищена будівля, в якій утримувались українські військовополонені.

За інформацією української розвідки, вбивство українських полонених в тимчасово окупованій Оленівці Донецької області здійснили найманці зі складу приватної військової компанії "Вагнер".

Було вбито близько 50 полонених українських захисників.

Як зазначили у Генеральному штабі Збройних сил України, російські військові зумисно обстріляли колонію в Оленівці, де були українські військовополонені.

Окупаційні сили на тимчасово окупованій території Донецької області на запит Українського відділення Міжнародного Комітету Червоного Хреста відмовили співробітникам цієї організації у доступі до українських військовополонених в Оленівці, що є прямим порушенням російськими загарбниками положень Женевської конвенції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-