рф треба визнати державою-спонсором тероризму: родичі «Азовців» провели акцію у Києві

рф треба визнати державою-спонсором тероризму: родичі «Азовців» провели акцію у Києві

Фото, відео
Укрінформ
Асоціація родин захисників “Азовсталі” під час акції на Софійській площі Києва закликали міжнародні організації захистити героїв Маріуполя та визнати росію державою-спонсором тероризму.

Про це організація повідомляє у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Під час заходу дружина командира полку “Азов” Катерина Прокопенко від імені всіх рідних героїв Маріуполя закликала визнати росію державою-спонсоркою тероризму у зв’язку з вчиненням росіянами теракту в колонії Оленівки, де утримували українських військовополонених", - йдеться у повідомленні.

В організації нагадали, що коли захисники Маріуполя виконали наказ вищого керівництва щодо збереження життів і вийшли з Азовсталі, їм було обіцяно, що МКЧХ та ООН беруть на себе зобов’язання слідкувати за станом їхнього здоров’я та умовами перебування.

“29 липня ці гарантії були перекреслені, у зв’язку з чим Асоціація родин захисників Азовсталі вимагає від гарантів нарешті розпочати виконувати їхні зобов’язання, а від компетентних органів – розслідувати цей публічний акт страти та покарати винних”, - заявили в організації.

Читайте також: Українці організують акції протесту по всьому світу через убивство полонених в Оленівці

Як повідомлялося, Генеральний штаб Збройних сил України заявив, що росіяни зумисно обстріляли колонію в Оленівці, де були українські військовополонені.

За інформацією української розвідки, вбивство українських полонених в тимчасово окупованій Оленівці Донецької області здійснили найманці зі складу приватної військової компанії "Вагнер".

Читайте також: Зеленський про Оленівку: росія довела, що є найбільшим джерелом тероризму у світі

Було вбито близько 50 полонених українських захисників.

Патронатна служба "Азова" заявила, що перевіряє список загиблих і поранених в Оленівці, який виклали росіяни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-