У Канаді провели акцію проти передачі росії турбіни для Північного потоку

У Канаді провели акцію проти передачі росії турбіни для Північного потоку

Фото
Укрінформ
Біля Парламенту канадської провінції Альберта у місті Едмонтон провели чергову акцію протесту проти рішення уряду Канади передати росії турбіни для Північного потоку - 1. 

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці Генерального консульства України в Едмонтоні.

Учасники мітингу вимагали зупинити російський терор, зокрема енергетичний, а також не припиняти тиск на російського агресора, посилити санкції, зупинити війну і геноцид в Україні, визнати росію країною-терористом.

Перед мітингарями виступив генконсул Олександр Данилейко. Він закликав громаду якомога активніше долучатися до подібних акцій.

Генконсульство подякувало Stand with Ukraine: Edmonton Rallies за організацію акції та усім, хто долучився.

Нагадаємо, раніше в Едмонтоні акція протесту проти рішення уряду Канади передати росії турбіни для Північного потоку-1 відбулася біля представництва компанії Siemens.

Як повідомлялося, Канада вирішила повернути Німеччині газову турбіну, побудовану в Канаді компанією Siemens Energy AG, що використовувалася в системі трубопроводу Nord Stream.

Рішення було прийнято попри заперечення уряду України, а також великої української діаспори в Канаді, які наголошували, що повернення турбіни підірве режим санкцій. У суботу міністр природних ресурсів Канади Джонатан Вілкінсон заявив, що тимчасовий дозвіл на експорт був виданий після тривалих обговорень з європейськими союзниками, а також з Міжнародним енергетичним агентством.

Фото: Consulate General of Ukraine in Edmonton / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-