Діаспора посприяла доставці на передову в Україну 10 безпілотників

Діаспора посприяла доставці на передову в Україну 10 безпілотників

Фото
Укрінформ
Глобальна ініціатива зі збору пожертвувань Світового конґресу українців #UniteWithUkraine разом із партнером Mriya Aid повідомили про успішну доставку для захисників України на передову 10 безпілотників Fury, а також про забезпечення навчання операторів.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті СКУ.

Зауважується, що навчання операторів та доправлення безпілотників стало можливим завдяки міжнародним експертам Volatus Aerospace та UAVTEK, які консультували три українські фронтові підрозділи територіальної оборони.

«Команда Mriya Aid дуже вдячна за співпрацю з UWU, UAVTEK, Volatus Aerospace, яка відбувається за потужної підтримки Збройних сил України. Доправлене обладнання підвищить боєздатність захисників України, а сучасні можливості прямої взаємодії між виробниками безпілотників і фронтовими підрозділами дають останнім можливість вибрати обладнання та його комплектацію, що найкраще відповідає їхнім потребам», – сказала голова Mriya Aid Мелані Лейк.

Вона додала, що навчання, проведене виробниками в Україні, надало чудову можливість обмінятися інформацією, яка дозволить зробити наступну поставку таких безпілотників ще більш відповідною до їхніх вимог.

За оцінкою компанії Volatus Aerospace, яка спеціалізується на зйомці, інспектуванні, охороні й спостереженні, продажах та обслуговуванні обладнання, а також навчанні, проєктуванні, виробництві, дослідницьких розробках, Fury увійшов до шорт-листа як найкращий безпілотний літальний апарат для застосування на передовій.

Читайте також: СКУ придбав безполітник для захисників України

У Fury вбудовано кастомізовану денну та нічну (термо) стабілізовану камеру. Він оснащений фірмовим автопілотом UAVTEK, Secure Datalink, який забезпечує подвійні відеопотоки, ip55 Rugged Controller, а також спец. кейсом для транспортування Military.

Навчання з управління дронами проводив британський виробник повітряних і наземних безпілотних систем UAVTEK. Компанія UAVTEK, яка виробляє безпілотники, продовжуватиме вдосконалювати системи БПЛА відповідно до отриманих відгуків операторів (в режимі реального часу) та надаватиме річне обслуговування і гарантію на запчастини.

Президент Світового конґресу українців Павло Ґрод висловив подяку за допомогу, надану Mriya.

«Ми дуже вдячні нашому стратегічному партнеру, Mriya Aid, потужній міжнародній мережі волонтерів, які поділяють спільну з Unite With Ukraine мету забезпечити захисників України нелетальним обладнанням, включно з БПЛА. Ми також дуже вдячні команді Volatus Aerospace і UAVTEK за значний внесок в успіх спільної пілотної місії», – сказав він.

Ґрод також додав: «Використання безпілотників у цій війні надає значну перевагу. Сподіваємося, це лише перша із низки майбутніх поставок цього життєво необхідного обладнання. Нещодавно СКУ підписав Меморандум про взаєморозуміння з Міністерством цифрової трансформації, щоб допомогти з подальшою поставкою 200 дронів у найближчі тижні».

Долучитися до зусиль СКУ зі збору коштів для забезпечення нових постачань обладнання, зокрема безпілотників можна, відвідавши сайт unitewithukraine.com.

Mriya Aid – це мережа експертів, які допомагають Україні протистояти неспровокованій агресії росії. Mriya Aid закуповує та доправляє медичні засоби, нелетальне розвідувальне обладнання та гуманітарну допомогу на передову, де така допомога найбільш необхідна.

Нагадаємо, під час проведення Міжнародної конференції з питань відновлення України у Лугано, Швейцарія, Міністерство цифрової трансформації України та Світовий Конґрес Українців (СКУ) підписали меморандум про співпрацю з метою підтримки фандрейзингової платформи United24.

Співпраця включатиме промоцію, спільний фандрейзинг з платформою СКУ UniteWithUkraine та закупівлю дронів, що допоможуть ЗСУ моніторити близько 2 470 км лінії фронту для захисту України.

Фото: MriyaAid.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-