Мінцифри та United24 починають співпрацю з СКУ в межах проєкту «Армія дронів»

Мінцифри та United24 починають співпрацю з СКУ в межах проєкту «Армія дронів»

Укрінформ
Під час проведення Міжнародної конференції з питань відновлення України у Лугано, Швейцарія, Міністерство цифрової трансформації України та Світовий Конґрес Українців (СКУ) підписали меморандум про співпрацю з метою підтримки фандрейзингової платформи United24.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство цифрової трансформації України.

Зазначається, що співпраця включатиме промоцію, спільний фандрейзинг з платформою СКУ UniteWithUkraine та закупівлю дронів, що допоможуть ЗСУ моніторити близько 2 470 км лінії фронту для захисту України.

У межах проєкту «Армія дронів» планують придбати 200 професійних безпілотних авіаційних комплексів тактичного рівня для повітряної розвідки. Такі дрони можуть літати до 24 годин на відстань до 160 кілометрів та на висоті до 5 кілометрів. Вони оснащені кількома камерами з тепловізором, датчиками положення та програмним забезпеченням, а головне - їх складно помітити, отже, складно збити.

Читайте також: СКУ придбав безполітник для захисників України

«Наразі Армія дронів - пріоритет United24 в напрямі «Оборона та розмінування». Ми чітко розуміємо, скільки дронів потрібно, які саме, як навчати пілотів. Це комплексна програма. Те, що потрібно на передовій. Бо ця війна не тільки людей, а й технологій. Нам необхідно мати перевагу над ворогом у кожній сфері. Ми вдячні Світовому Конґресу Українців за підтримку», - зазначив віцепрем’єр-міністр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

СКУ об'єднує та представляє інтереси понад 20 мільйонів українців у всьому світі. З першого дня повномасштабного вторгнення СКУ допомагає боротися з російською армією як інформаційно, так і дієво.

«Світовий Конґрес Українців з перших днів війни докладає величезних зусиль, аби підсилювати міжнародну підтримку України та допомагати українським захисникам боронити свою землю. Наразі ми посилюємо нашу допомогу спільно з United24 та проєктом «Армія дронів». Ми продовжуємо використовувати всі можливості для забезпечення захисників України, щоб здобути технологічну перевагу та перемогу в цій війні, де Україна захищає світ від світового агресора та терориста», - заявив президент СКУ Павло Ґрод.

Як повідомляв Укрінформ із посиланням на Президента Володимира Зеленського, впродовж двох місяців через фандрейзингову платформу United24 на підтримку України зібрано понад 2,2 млрд гривень із 90 країн світу. Окремо йде збір на «Армію дронів» - уже зібрано майже 200 млн гривень.

Фото: thedigital.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-