За два місяці через United24 для України зібрали понад 2,2 мільярда – Зеленський

За два місяці через United24 для України зібрали понад 2,2 мільярда – Зеленський

Відео
Укрінформ
Упродовж двох місяців через фандрейзингову платформу United24 на підтримку України зібрано більше ніж 2,2 млрд гривень із 90 країн світу. 

Окремо йде збір на «Армію дронів», повідомив Президент Володимир Зеленський у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Два місяці роботи платформи United24. Понад 2,2 млрд грн благодійних внесків із 90 країн. Окремий збір на першу у світі Армію дронів. Дякуємо за кожен внесок! Долучайтеся до UNITED24. Підтримуйте Україну. Робіть донейти в один клік на сайті u24.gov.ua», - зазначив глава держави.

В опублікованому Президентом відео наводяться дані про збір. Так, понад 8 млн грн надійшло від благодійних марафонів, 12 млн грн – від пожертви футболіста й амбасадора проєкту Андрія Шевченка, більше ніж 3,5 млн грн – студії «Квартал 95», 770 тис. грн – Національної збірної України з футболу.

Зазначається, що за зібрані кошти придбано 10 рентгенівських хірургічних систем С-арок, 20 тепловізорів для Держспецзв’язку, більше 65 тис. комплектів військової форми, 68 тис. комплектів білизни, 15 тис. головних уборів, 30 квадрокоптерів, машину для розмінування Armtrac400 тощо.

Як повідомлялося, 17 травня Президент Володимир Зеленський підписав указ щодо ініціативи створення національного бренду United24 для об'єднання зусиль міжнародних партнерів у підтримці України.

Фандрейзингова платформа United24 є так званим єдиним вікном для пожертв від благодійних організацій, міжнародних партнерів та громадян з метою підтримки України, зокрема за такими напрямами: допомога Збройним Силам, гуманітарна, медична допомога і допомога дітям, відновлення інфраструктури, цифрова та інформаційна протидія збройній агресії.

Амбасадорами ініціативи є футболіст Андрій Шевченко та тенісистка Еліна Світоліна.

1 липня Генеральний штаб Збройних сил України, Міністерство цифрової трансформації та платформа United24 оголосили про початок проєкту "Армія дронів". Це - комплексна програма, що включатиме системну закупівлю дронів, їх ремонт та оперативну заміну, а також курс навчання пілотів. Станом на 5 липня, на "Армію дронів" зібрали майже 200 мільйонів гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-