СКУ придбав безполітник для захисників України

СКУ придбав безполітник для захисників України

Відео
Укрінформ
Світовий конґрес українців (СКУ) у рамках кампанії #UniteWithUkraine придбав для оборонців України на фронті безпілотний літальний апарат (БПЛА).

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті СКУ.

Зауважується, що цей БПЛА придбано у голландської компанії DeltaQuad. Він є першим, який має бути доставлений на передову каналами кампанії #UniteWithUkraine.

«Війна в Україні продовжує загострюватися, тому доставка такого виду тактичного спорядження є питанням життя і смерті для мужніх українців, які вирішили залишитися та захищати свою країну», – йдеться в повідомленні.

У СКУ розповіли, що цей найсучасніший БПЛА працює на основі смарттехнології, яка дає змогу здійснювати двогодинні дистанційно пілотовані польоти.

Завдяки шифрованому відео з високою кратністю зуму в поєднанні з тепловою камерою нічного бачення відважні захисники України зможуть із відносно безпечної території, що перебуває під контролем України, обстежувати великі – до 50 км за раз – ділянки території, окуповані російськими загарбниками.

БПЛА також здатний в автономному режимі стежити за людиною, автомобілем, судном або навіть іншим БПЛА. Це дасть змогу українським силам знаходити вразливі місця на позиціях росіян, а також отримувати попередження про потенційну небезпеку або підготовку ворога до наступу.

Нагадаємо, Президент СКУ Павло Ґрод у своєму виступі на панелі, організованій Українським домом у Давосі, розповів про здобутки гуманітарної кампанії #UniteWithUkraine, завдяки якій вдалося зібрати 2 млн дол. США.

24 лютого росія оголосила про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-