СКУ привітав Українське товариство Бразилії зі 100-літнім ювілеєм

СКУ привітав Українське товариство Бразилії зі 100-літнім ювілеєм

Укрінформ
Світовий конґрес українців привітав Українське товариство Бразилії SUBRAS, яке 7 липня відзначило 100 років від заснування.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті СКУ.

«Тепло вітаємо неймовірну громадську організацію, що підтримує вже п’яте покоління українців по той бік планети і творить вражаючий український світ Бразилії», – ідеться в вітанні.

На адресу SUBRAS надіслав вітального листа президент СКУ Павло Ґрод.

«СКУ разом зі своєю мережею в понад 60 країнах світу приєднується до відзначення цієї події в історії Товариства та відзначає Вашу віддану, тяглу працю в розбудові українського громадського життя в Субрасі. Наша особлива вдячність – за вірність українському народу у збереженні нашої національної ідентичності, насамперед мови, культури, за виховання молодого покоління в любові до України і в бажанні її підтримувати та щоб наступні покоління пам’ятали своє національне коріння. І цьому всіляко сприяють діючі при Товаристві суботня школа, фольклорний колектив «Барвінок» з понад 90-літнім досвідом, жіноча організація, місцевий хор та музей», – ідеться в листі.

Читайте також: У Бразилії визнали Голодомор геноцидом українського народу

Ґрод констатував, що відзначення ювілею SUBRAS відбувається тоді, коли українці та українки ціною своїх життів відстоюють територіальну цілісність України… Незалежність України завжди єднала навколо себе покоління українців Субрасу, а з початком війни в лютому цього року вони ще більше мобілізувалися на допомогу Україні та на підтримку її постраждалого населення.

«Сьогодні Ваша громада, об’єднана в складі Світового конґресу українців через УкраїнськоБразилійську Центральну Репрезентацію, є частиною одного глобального голосу українців діаспори. Я віддаю належну шану її очільнику пану Віторіо Соротюку, який також є віцепрезидентом СКУ, Голові Вашого Товариства пану Філіпе Орстену та кожному з Вас. Бажаю Вам сили, натхнення і доброго здоров’я для здійснення всіх Ваших планів та якнайшвидшої перемоги України», – йдеться в привітанні.

Читайте також: #StandWithUkraine: Українці Бразилії провели акції солідарності з Україною

У СКУ розповіли, що SUBRAS діє у Куритибі, штат Парана, де мешкає найбільша українська громада. Українська мова у цьому муніципалітеті – друга офіційна.

«Під керівництвом Феліпе Орестена, який є не лише головою організації, але дириґентом ансамблю Folclore Ucraniano Barvinok, твориться щоденна історія бразильських українців. Діє жіноча організація, суботня школа, музей та хор. Гопак у тропіках від колективу «Барвінок» став легендарним – «барвінківці» гастролюють світом понад 90 років. З початком повномасштабного наступу росії на Україну колектив давав концерти на підтримку українського народу», – повідомили у Конґресі.

Зауважимо, що Українському товариству Бразилії SUBRAS також висловило вітання Посольство України.

«Ми надзвичайно вдячні керівництву та всім членам організації за їхні зусилля щодо збереження нашої культури та допомоги Україні та українцям під час війни проти вторгнення Росії до України», – йдеться у привітанні Посольства.

Нагадаємо, у бразильському місті Сан-Паулу українська громада провела демонстрацію проти російської воєнної агресії щодо України.

Фото: Embaixada da Ucrânia no Brasil / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-