Рішення про українську мову в муніципалітеті у Бразилії ввели в дію

Рішення про українську мову в муніципалітеті у Бразилії ввели в дію

Укрінформ
У Бразилії мер міста Прудентополіс, що в штаті Парана, Осней Стадлер увів у дію історичне рішення муніципалітету, згідно з яким українська мова стала офіційною на рівні з португальською у межах території Прудентополіса.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь.

Він нагадав, що проєкт зазначеного документа ради муніципалітету підготувала Українсько-бразильська центральна репрезентація (провідна українська організація в Бразилії) на чолі з Вітторіо Соротюком.

«Повністю поділяю думку голови Українсько-Бразильської Центральної Репрезентації Вітторіо Соротюка про те, що цей крок має велике значення для української діаспори міста. Адже відтепер усе – від мови пленарних засідань, дорожніх знаків до мови навчання в Прудентополісі може бути українською!», – зазначив Уповноважений із захисту державної мови.

Читайте також: Муніципалітет Прудентополіс: у Бразилії теж є Україна

За словами Кременя, це неабияка гуманітарна перемога для майже 500 тисяч етнічних українців, котрі мешкають на американському континенті у бразильському штаті Парана; для української діаспори в Бразилії та для України, що твердо стала на шлях впровадження своєї рідної мови як державної.

У Прудентополісі понад 75% мешканців мають українське походження, тому місто обґрунтовано вважається столицею української громади в Бразилії.

Нагадаємо, українська мова стала офіційною мовою муніципалітету Прудентополіс у Бразилії – законопроєкт з таким рішенням 5 жовтня одноголосно підтримали всі присутні на засіданні депутати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-