У Філадельфії відбувся дитячий християнський табір для українців «Пресвята Родина»

У Філадельфії відбувся дитячий християнський табір для українців «Пресвята Родина»

Фото
Укрінформ
У Філадельфії провели літній християнський табір «Веселі канікули з Богом. Пресвята Родина», організований Релігійним товариством українців католиків «Свята Софія» США у співпраці з Сестрами Чину св. Василія Великого.

Як передає Укрінформ, про це повідомив інформаційний ресурс Української греко-католицької церкви.

У заході, що відбувся в Духовному центрі сс. Василіянок Провінції Христа Чоловіколюбця у Дженкінтавн, штат Пенсильванія, взяли участь 32 дітей віком від 5 до 14 років, серед них – діти-біженці, які прибули до США внаслідок війни в Україні.

«Тематику організатори опрацювали з думкою про родину, взявши за взір для наслідування життя Пресвятої Родини – Ісуса, Його Матері та опікуна св. Йосифа. Програму було створено з метою поєднання духовної та культурної спадщини українського народу. В рамках табору діти аналізували основи здорової сім’ї; молилися; вивчали пісні; танцювали банси; навчалися рукоділлю; робили трафаретні картини; взяли участь у майстер-класах з виготовлення воскових свічечок та ляльки-мотанки; грали в навчальні та рухові ігри; відвідали Музей української спадщини при Менор-коледжі та ін.», – йдеться в повідомленні.

В УГКЦ розповіли, що програму уклала й вела голова товариства «Святої Софії» Ірина Іванкович з активною підтримкою волонтерів товариства: Василя Гнип’юка, Андрія Сінгалевича, Михайла Довганюка, Ніколь Клем та Емілії Шніцер. Катехитичні заняття підготували с. Дія Загурська, с. Франциска Шаблій та с. Розанна Букачик. Побутові обов’язки виконували с. Моніка Лісник та с. Лідія Савка. Божественні Літургії для дітей служив о. Іван Цюрпіта, капелан Сестер ЧСВВ.

Зауважується, що це вже шоста ініціатива Товариства «Свята Софія» США у співпраці з Сестерами Чину св. Василія Великого в царині духовного виховання молодого покоління українців «в розсіянні сущих». Захід підтримала Українська федеральна кредитова кооператива «Самопоміч» у Філадельфії.

Нагадаємо, архиєпископ Української греко-католицької церкви Борис Ґудзяк узяв участь у благодійній акції на підтримку України, яку у Польсько-американському культурному центрі у Філадельфії (США) організував Український комітет з прав людини.  

Фото: ugcc.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-