СКУ привітав українців з Днем Конституції

СКУ привітав українців з Днем Конституції

Укрінформ
Світовий конґрес українців (СКУ) у своєму привітанні з Днем Конституції закликав світ об’єднатися, щоб захистити суверенітет і незалежність України.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті СКУ.

«Сьогодні сміливі українці захищають свою землю від варварського вторгнення росії в Україну. Вони обрали демократію, євроатлантичну інтеграцію та відкинули рабство і тиранію кремля», – заявив президент СКУ Павло Ґрод.

Читайте також: СКУ привітав надання Україні статусу кандидата на членство в ЄС

Він додав, що Конституція України є основою української демократії. І саме цього дня ми закликаємо надати Україні максимальну військову та економічну підтримку та ввести каральні санкції проти росії, щоб припинити цю війну. Українці заслуговують на краще майбутнє в європейській родині народів. Демократична незалежна Україна зміцнить глобальну безпеку та міжнародний порядок, заснований на правилах.

У СКУ зауважили, що демократичні традиції в українському державотворенні сягають 17 століття, а конституційний лад почав діяти ще понад 300 років.  Українська Конституція 1710 року – одна з перших, що була прийнята у світі.

Читайте також: СКУ висловив вдячність країнам, які прийняли вимушених переселенців з України

«Сучасна Конституція України, прийнята в 1996 році, стала першим визнаним у всьому світі основним законом України. Конституція базується на найкращих прикладах міжнародного та українського націобудівного досвіду та служить основою для демократичного прозахідного курсу та цінностей нації, визначаючи незворотність європейської та євроатлантичної траєкторії для України», – йдеться в привітанні.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський у зверненні з нагоди Дня Конституції заявив, що Конституцію Пилипа Орлика буде перекладено з латини на українську мову, десятки тисяч її примірників передадуть у школи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-