СКУ висловив вдячність країнам, які прийняли вимушених переселенців з України

СКУ висловив вдячність країнам, які прийняли вимушених переселенців з України

Укрінформ
Світовий конґрес українців (СКУ) у Всесвітній день біженців, що відзначається 20 червня, висловив вдячність кожній країні, яка гостинно прийняла українців, що були змушені полишити свою батьківщину через агресію рф.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці СКУ.

«Сьогодні – Всесвітній день біженців. Понад 5 мільйонів українців, які постраждали від вторгнення російських окупантів, змушені шукати прихисток по всьому світу. Дякуємо кожній країні, яка так гостинно приймає наших людей», – подякували в СКУ.

Читайте також: СКУ закликав Європейську Раду надати Україні статус кандидата в ЄС

Конґрес також висловив вдячність кожній українській громаді та родині, яка відкрила свої обійми та допомогла з житлом, роботою, влаштувала на навчання, зігріла надією і теплом сотні тисяч жінок і дітей, які потребували притулку. А також кожній українській жінці та дитині, які покинувши рідний дім поїхали в невідомість, але зуміли показати світові, яка ми вдячна та привітна, працелюбна й талановита нація.

«Ви зміцнюєте бажання всього вільного світу допомагати нам і наближаєте перемогу України», – наголосили в СКУ.

Нагадаємо, за даними Міністерство внутрішніх справ, з України з початку війни по 16 червня виїхали понад 7,7 млн осіб, назад повернулися – 2,559 млн.

24 лютого росія оголосила про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Фото: Twitter

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-