СКУ закликав Європейську раду надати Україні статус кандидата в ЄС

СКУ закликав Європейську раду надати Україні статус кандидата в ЄС

Укрінформ
Світовий конґрес українців (СКУ) привітав рішення Єврокомісії рекомендувати надання Україні статусу кандидата в ЄС і закликав Європейську раду та всіх лідерів країн-членів ЄС прийняти цю рекомендацію під час саміту 23-24 червня в Брюсселі.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті СКУ.

«СКУ закликає Європейську раду та всіх лідерів ЄС затвердити статус кандидата в ЄС для України. Україна належить до європейської родини народів. Разом зі світовою українською спільнотою та друзями України ми побудуємо краще та екологічне майбутнє України та ЄС. Крім того, ми закликаємо українців і всіх друзів України в країнах ЄС рішуче виступати за те, щоб їхні уряди проголосували за статус кандидата в ЄС 22-23 червня», – наголосив президент СКУ Павло Грод.

Разом з тим він назвав історичним днем для європейського майбутнього України, коли Європейська комісія, яка є виконавчим органом Європейського Союзу, визнала, що Україна досягла стандартів ЄС, включно зі стабільністю її інституцій, що гарантують демократію, верховенство права, права людини і повагу та захист меншин; продовжила своє макроекономічне зростання, демонструючи стійкість у забезпеченні макроекономічної та фінансової стабільності.

Читайте також: СКУ звернувся до генсека НАТО щодо повномасштабної підтримки України

«..ЄС продемонстрував потужну політичну, економічну та військову підтримку українському народу, захищаючи його від жорстокого вторгнення росії. Україна належить до родини ЄС, і позитивне рішення Європейської ради офіційно затвердить рух України до повноправного членства в ЄС. На відміну від своїх сусідів на півночі та сході, українці чітко продемонстрували свою відданість основоположним цінностям ЄС – повазі до людської гідності та прав людини, свободі, демократії, рівності та верховенству права», – зазначив Грод.

Нагадаємо, 17 червня Європейська Комісія оприлюднила свої висновки за заявками на вступ до ЄС України, Молдови та Грузії та внесла рекомендацію надати двом першим статус кандидата. Рада ЄС на своєму саміті 23-24 червня має розглянути це питання та винести свій вердикт. 

24 лютого росія оголосила про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-