У Римі провели благочинний ярмарок на підтримку ЗСУ

У Римі провели благочинний ярмарок на підтримку ЗСУ

Укрінформ
У прокатедральному соборі Святої Софії УГКЦ у Римі після божественної літургії та молитви у свято Зіслання Святого Духа на території собору відбувся благочинний ярмарок на підтримку Збройних сил України.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті інформресурсу УГКЦ.

«Наша різноманітність в сучасному світі не є перешкодою тоді, коли ми  об’єднані ласкою Святого Духа. Найкраще ми це побачимо, поглянувши власними очима на християн, об’єднаних у Вселенській Католицькій Церкві. На площі Святого Петра щоразу об’єднані різні культури, раси, мови, які творять сьогодні спільну родину дітей Божих та Його Церкви», – наголосив під час проповіді на Літургії о. Петро Голіней, канцлер Апостольського екзархату для українців-католиків  візантійського екзархату в Італії.

Проповідник закликав молільників щиро відкрити свої серця на Святого Духа і тоді Його благодать подарує багато можливостей, знань та світла в нашому житті.

Наприкінці молитви о. Марко Семеген, ректор собору, привітав парафіян святині зі світлим празником Зіслання Святого Духа, з якого розпочинається місія Церкви.

«Ми сьогодні всі потребуємо обновлення у Святому Дусі, адже переживаємо часи, які нас ранять. Тому відкриймо свої серця на діяння Святого Духа, аби він скріплював наш внутрішній світ, наш розум, наше серце, що дасть нам силу бути християнами в теперішньому світі», – закликав душпастир.

Після цього присутні помолилися Парастас за всіх померлих. Потім відбувся благочинний ярмарок, де всі охочі могли придбати українську символіку, вишиванки, кульмінацією якого стала благочинна лотерея. Вилучені кошти із цього благочинного заходу будуть передані на потреби Збройних сил України.

Нагадаємо, вихованці Української католицької школи «Свята Софія» у столиці Італії та римської середньої школи разом виконали Гімн України.

Фото: news.ugcc.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-