У Лондоні заснували нову парафіяльну громаду українців греко-католиків

У Лондоні заснували нову парафіяльну громаду українців греко-католиків

Фото
Укрінформ
У столиці Великої Британії для українців, що проживають у лондонському районі Стратфорд, засновано нову парафіяльну спільноту Української греко-католицької церкви (УГКЦ).

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці катедрального храму Лондонської єпархії Пресвятої родини.

«Із благословення владики Кеннета Новаківського, після відповідної підготовки, при храмі Римо-Католицької Церкви Св.Франциска Асижського, яким опікується монаший чин Братів Менших Францисканців – утворено нову парафіяльну спільноту українців греко-католиків, що проживають на території Східної частини м. Лондон, Англія», – йдеться в дописі.

Зауважується. що у неділю, 5 червня, відбулося перше богослужіння новоствореної громади вірних, яке очолив о. Андрій Цяпута. У проповіді священник говорив на тему будування живої, люблячої та співпереживаючої парафіяльної родини. Присутніми, що взяли участь у молитві була численна кількість українців, які відчувають потребу вести духовне життя й приймати таїнства Христової церкви.

«Після Святої Літургії, яку чудовим співом супроводжував хор, а вівтарним служінням збагачувала прислуга, відбулось окроплення свяченою водою. Відтак, священнослужителі, а також миряни приступили до спільної пам’ятної світлини й вирушили на святкове частування та дружнє спілкування в парафіяльній залі», – повідомили у храмі.

Катедральний храм Лондонської єпархії Пресвятої родини висловив вдячність родинам, які зорганізували місце моління, та духовенству – за надання такої можливості, а також усім мирянам, що долучилися.

Нагадаємо, у резиденції Глави Української греко-католицької церкви в Києві з ініціативи Світового конґресу українців відбулася зустріч Отця і Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава з проводом СКУ, під час якої обговорили низку питань, зокрема підтримку українських біженців у світі.

Фото: Ukrainian Catholic Cathedral of the Holy Family / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-