СКУ закликав світову спільноту допомогти у порятунку захисників Маріуполя

СКУ закликав світову спільноту допомогти у порятунку захисників Маріуполя

Укрінформ
Світовий конґрес українців закликав міжнародну спільноту та всіх солідарних із народом України врятувати героїчних українських захисників Маріуполя, вимагати, що щоб уряди країн підтримали евакуацію українських воїнів з «Азовсталі», а також звернувся до небайдужих підписати відповідну петицію.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті СКУ.

У СКУ нагадали, що цей хоробрий гарнізон понад 75 днів продовжує боротися з жорстокими окупантами навіть після багатьох тижнів облоги. Зараз вони захищають свій останній оплот у підвалах металургійного комбінату «Азовсталь». Тепер тут жахливі та нелюдські умови. Захисники поділилися своїми незначними запасами їжі, води та медикаментів із цивільними, яких вони захищають. Поранені вмирають від нестачі базових антибіотиків та медикаментів.

«Готуючись до останнього бою, відважні захисники Маріуполя звертаються до світу про допомогу, закликаючи союзників України провести процедуру екстракції та евакуювати їх у третю країну. Це єдиний – і останній – можливий спосіб врятувати життя українських героїв!», – наголосили в Конґресі.

Тож СКУ закликає громадяни світу тиснути на свої уряди, щоб вони підтримали евакуацію захисників Маріуполя за участю багатьох сторін.

Завантажити зразок листа-звернення до урядів можна тут.

Світовий конґрес українців також закликає всіх підписати петицію «SAVE MARIUPOL» на Change.org, яку ініціювали українські військові та родини захисників Маріуполя.

Як повідомляв Укрінформ, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук заявила, що спецоперація з евакуації з «Азовсталі» почнеться з порятунку важкопоранених військовослужбовців та відбуватиметься в кілька етапів.

Нагадаємо, Україна запропонувала росії обміняти важкопоранених бійців із "Азовсталі" на полонених росіян за стандартними правилами обміну військовополонених. За словами віцепрем'єр-міністра - міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірини Верещук, військовим шляхом деблокувати "Азовсталь" наразі неможливо. Захисники"Азовсталі" здаватися в полон не збираються, а росіяни не погоджуються на процедуру «екстракшн».

Фото: СКУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-