Найбільша бібліотека Близького Сходу в Абу-Дабі отримала україномовні книги

Найбільша бібліотека Близького Сходу в Абу-Дабі отримала україномовні книги

Укрінформ
Найбільша бібліотека Близького Сходу – Дитяча бібліотека Абу-Дабі – отримала у подарунок від діаспори й Міністерства закордонних справ України набір дитячих книг українською мовою та про Україну.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив активіст української громади в Абу-Дабі Євгеній Семенов, який і передав книжки з нагоди свята Eid Al Fitr.

За його словами, зараз українську літературу додають до каталогу бібліотеки й одразу після цього виставлять на полиці. Діти-резиденти ОАЕ можуть безплатно отримати членські квитки та позичати книги додому. Також будь-хто має можливість читати всю літературу в самій бібліотеці.

Читайте також: Українці в ОАЕ зібралися на традиційну Великодню зустріч у Дубаї

Семенов нагадав, що Дитячу бібліотеку Абу-Дабі (Abu Dhabi Children's Library) було відкрито Департаментом культури та туризму Абу-Дабі у вересні 2019 року. Бібліотека, що має у своєму фонді понад 35 тисяч книг, зараз також є домівкою Української громадської рідної школи в Абу-Дабі.

Він зауважив, що під час війни дітям, котрі прибувають до Еміратів з України, особливо непросто знайти україномовну літературу.

«Тож якщо маєте чи можете привезти/надіслати дитячі книги українською або книги іноземними мовами про Україну, які є новими чи у близькому до нового стані і які можете подарувати, будь ласка, діліться – будемо також передавати їх до найбільшої бібліотеки Близького Сходу у столиці ОАЕ», – закликав представник української громади.

Читайте також: Українці з різних еміратів ОАЕ провели Шевченківські читання

Семенов також додав фото, на якому окремо з набору демонструються казки з терапевтичним ефектом «Хто вкрав у зебри смужки?», дитяче видання «Лісової пісні» Лесі України від Film.UA, новинка «Ці дивовижні українці» та англомовне видання «Книга-мандрівка. Україна».

Нагадаємо, у Посольстві України в ОАЕ з нагоди Дня пам'яті та примирення відбулося відкриття виставку «Україна. Війна в Європі», у якому взяли участь очільники та працівники іноземних посольств, представники української громади та місцевих ЗМІ.

Фото: Yevheniy Semenov / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-