СКУ придбав спорядження для захисників України на 18 млн доларів

СКУ придбав спорядження для захисників України на 18 млн доларів

Укрінформ
Світовий конґрес українців зібрав у рамках кампанії «Єднаймося з Україною» (#UniteWithUkraine) 18 мільйонів доларів для закупівлі нелетальної зброї та захисних засобів для українських захисників на передовій.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті СКУ.

Пожертвування в рамках кампанії, що впроваджується СКУ, який представляє інтереси понад 20 мільйонів українців в 60 країнах, дозволили придбати:

  • 9500 бронежилетів
  • 5700 броньованих шоломів
  • 129 000 джгутів та ізраїльських бандажів
  • 2000 протигазів
  • 1800 IFAKS та травматологічних наборів
  • 76 приладів нічного та тепловізійного бачення
  • 25 дронів
  • 1 безпілотний літальний апарат

«Оскільки росія продовжує жорстокий наступ на Україну, кампанія має на меті озброїти якомога більше хоробрих українців необхідним спорядженням для захисту свого народу. Працюючи через свою мережу і мережу партнерів, в рамках кампанії Світовому Конгресу Українців вдалося спрямувати численні вантажі важливого спорядження по всій країні», – йдеться в повідомленні.

Зауважується, що останнє з таких відправлень було зібрано спільно з канадською благодійною організацією Help Us Help для забезпечення захисників 20 000 армійських джгутів; 1500 індивідуальних аптечок за стандартами НАТО; і 300 травматологічних наборів для медиків на передовій. Також через американського партнера Nova Ukraine було придбано і надано джгути на 200 тис. доларів США одному з українських батальйонів. За словами співголови «Nova Ukraine» Остапа Коркуна, вони здатні врятувати 9 тисяч українців.

Читайте також: Павло Ґрод, президент Світового конгресу українців

У СКУ наголосили, що ці поставки є критично важливими для українських сил оборони, і потреба в спорядженні й обладнанні залишається та постійно зростатиме, доки російська агресія не буде зупинена.

Як зазначив президент СКУ Павло Ґрод, «український народ непохитно стоїть на захисті своїх близьких, а також найдорожчих цінностей – свободи та демократії. Ми вдячні за кошти, які були зібрані, але набагато більше потрібно зібрати вже зараз. Ми повинні підтримувати захисників України, щоб зупинити воєнні злочини та геноцид, які вчиняє росія».

Щоб допомогти кампанії «Єднаймося з Україною» захистити життя чоловіків і жінок, які борються за свободу, права та гідність людини в Україні, будь ласка, СКУ просить зробити пожертву на unitewithukraine.com

Нагадаємо, СКУ у рамках глобальної ініціативи зі збору коштів #UniteWithUkraine придбав для потреб територіальної оборони обладнання на 14 мільйонів канадських доларів.

Як повідомлялося, президент рф путін 24 лютого оголосив війну Україні та розпочав масштабне вторгнення. Війська агресора обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-