У Лондоні провели акцію пам'яті замордованих і вбитих росіянами українців

У Лондоні провели акцію пам'яті замордованих і вбитих росіянами українців

Фото
Укрінформ
У Лондоні минулими вихідними провели символічну акцію у пам'ять тих, кого росіяни замордували та вбили в Бучі, Ірпені, Гостомелі та інших українських містах.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України у Великій Британії.

«Тіла звичайних українських людей, розстріляних росіянами, обабіч дороги. Жіноча рука, що ще мить тому стискала ключі з підвіскою – прапорцем Євросоюзу. Ці кадри облетіли увесь світ. Увесь світ став свідком воєних злочинів росії», – йдеться в дописі.

У Посольстві додали, що свідком цих жахіть став і мирний Лондон, якому активісти нагадали про це.

Нагадаємо, раніше у квітні українська громада провела символічну акцію під російським посольством у Лондоні, а легендарне Вестмінстерське абатство – службу, на якій святі отці молились за Україну.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Ірпінь, Буча, Гостомель та вся Київська область уже були визволені від російських загарбників. У визволених містах та селах зафіксовано масові вбивства окупантами цивільних.

Серед уже знайдених жертв воєнних злочинів російських військ є зґвалтовані жінки, тіла яких намагалися спалити, вбиті представники місцевого самоуправління, діти, літні люди, чоловіки. У багатьох – зв'язані руки, є сліди катувань, багато людей убиті пострілами у потилицю.

Фото: Embassy of Ukraine to the UK / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-