Посол України зустрілася з волонтерами Конгресу українців Естонії

Посол України зустрілася з волонтерами Конгресу українців Естонії

Укрінформ
У Посольстві України в Естонії відбулася зустріч представників волонтерської групи Конгресу українців Естонії (КУЕ) з послом Мар’яною Бецою.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці Посольства України в Естонській Республіці.

За повідомленням, на зустрічі були присутні Ліля Іванченко, Богдан Мазур, Віра Коник, Наталія Руусталу, Богдан Лютюк та інші керівники й активісти українських громадських організацій Естонії, які входять до складу Конгресу. Вони розповіли про свою діяльність на підтримку України та українських воєнних переселенців, яким Естонія надала тимчасовий захист.

«Волонтери також поінформували Посла стосовно допомоги ЗСУ, гуманітарної допомоги для України та українських переселенців в Естонії, допомоги в транспортуванні біженців з польсько-українського кордону до Естонії та їхньому поселенні, організації для них інформаційних семінарів та культурних заходів. Українки також долучилися до плетіння маскувальних сіток, започаткованого латвійськими та естонськими жінками», – розповіли у диппредставництві.

Читайте також: Посол подякувала Українському культурному центру в Таллінні за волонтерську діяльність

Зауважується, що волонтери КУЕ тісно співпрацюють з волонтерами інших українських, естонських та міжнародних організацій.

Під час зустрічі було порушено багато актуальних питань, вирішенню яких може сприяти Посольство України в Естонії.

«Посол України в Естонії Мар’яна Беца подякувала волонтерам за їх самовіддану працю з надання допомоги Україні у її боротьбі проти російського вторгнення за свободу і незалежність нашої держави та відзначила, що лише об’єднавши зусилля усіх українців світу ми зможемо перемогти підступного і жорстокого ворога, захистити не лише Україну, але і всю Європу від російської навали», – додали у посольстві.

Нагадаємо, раніше в березні посол Мар’яна Беца зустрілася з волонтерами Української греко-католицької церкви в Естонії та подякувала їм за надану Україні допомогу в протидії російській війні.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Фото: Embassy of Ukraine in the Republic of Estonia / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-