У Франції українські суботні школи активно приймають новоприбулих

У Франції українські суботні школи активно приймають новоприбулих

Укрінформ
Українська школа при Катедрі святого Володимира в Парижі впродовж останнього місяця прийняла понад 70 учнів з України, і тепер у школі діє вже 15 класів.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив Світовий конґрес українців.

Директор цієї школи Надія Мигаль, яка одночасно є і головою Союзу українок Франції, розповідає, що учительський колектив і громада всіляко інформують, запрошують новоприбулих дітей до навчання та підтримують українські родини.

У СКУ повідомили, що українська школа діє також і в Ніцці, де через театральне й образотворче мистецтво дітям допомагають полегшити перехід на французький стиль навчання. А у Версалі, де немає української школи, вже постала потреба для її відкриття.

Читайте також: У Версалі українці провели демонстрацію на підтримку вступу України до ЄС

Також українська громада за підтримки місцевої влади дбає про створення та діяльність курсів французької мови, щоб діти з України змогли якнайшвидше повноцінно навчатися в цілоденних французьких школах. Зокрема у Версалі приміщення для таких курсів надав мер міста.

«Щоб підтримати біженців, до української громади долучаються місцеві жителі, надаючи у своїх помешканнях прихисток для постраждалих українців та збираючи гуманітарну допомогу, включно й одяг, взуття, шкільне приладдя, які щовечора можна отримати при Церкві св. Симона в Парижі. Велику збірку такої допомоги зробила українська молодь із Пласту в Парижі», – зауважили в СКУ.

Нагадаємо, у столиці Франції відбулася виставка «О кераміка!», частина коштів з якої надійде на потреби української армії – фонду «Повернись живим!».

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Фото: СКУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-