У Парижі відбулася виставка кераміки, частина коштів з якої піде на допомогу Україні

У Парижі відбулася виставка кераміки, частина коштів з якої піде на допомогу Україні

Фото
Укрінформ
У столиці Франції з 22 по 27 березня відбулася виставка «О кераміка!», частина коштів з якої надійде на потреби української армії – фонду «Повернись живим!».

Про це Укрінформу повідомила пресслужба The Meloy Art.

Зауважується, що виставка була організована українською художницею Зоєю Скоропаденко. Зараз мистецька галерея «The Meloy Art» та «Мистецьке коло Зої» докладають всіх зусиль, аби інформувати європейську спільноту про події в Україні, а також пропагувати українську культуру, щоб Європа знала, що українці – не тільки відчайдушні воїни, а й талановиті митці.

Організатори додають, що «The Meloy Art» та «Мистецьке коло Зої» також планують провести серію благодійних аукціонів для потреб притулків для тварин в Україні.

Зазначимо, нещодавно мистецтвознавець Зоя Звиняцьківська на своїй фейсбук-сторінці наголошувала на тому, що одна з найбільших проблем України – це російська культурна дипломатія в Європі.

У Парижі відбулася виставка кераміки, частина коштів з якої піде на допомогу Україні

«Російська культура як ідея міцно сидить в головах європейців, а як механізм – в численних європейських культурних інституціях. Вона якісна, з гарним менеджментом, цікава і фахова, гарно обставлена... європейці щиро не розуміють, чого вони мають цього позбутися», – пише Звиняцьківська.

Тож мистецтвознавці підкреслюють, що українська культура повинна створити асиметричну відповідь культурній експансії Росії в Європу, спрямованій зараз на розбудову образу «хороших росіян», котрі чекають з обіймами недолугих «менших братів».

Відтак художня галерея The Meloy Art наголошує, кожна виставка, кожен культурний захід українців у Європі – це наш залп у відповідь. Так, наразі їх, цих залпів, не так багато, як нам би хотілося. Але вони – не менш щирі та прицільні, ніж залпи української армії.

Нагадаємо, у Культурному центрі України у Франції у день народження Алена Делона з'явилася зала його пошани, а також відбулося шоу «Mémoire de la maison» та відкриття виставки, які підготували Посольство України в партнерстві з Франко-українською асоціацією Парижа.

Фото: пресслужба The Meloy Art

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-