В Українському культурному центрі у Франції з’явилася зала пошани Алена Делона

В Українському культурному центрі у Франції з’явилася зала пошани Алена Делона

Фото
Укрінформ
У Культурному центрі України у Франції у день народження Алена Делона з'явилася зала його пошани, а також відбулося шоу «Mémoire de la maison» та відкриття виставки, які підготували Посольство України в партнерстві з Франко-українською асоціацією Парижа.

Про це Укрінформу повідомила пресслужба The Meloy Art.

Зауважується, що Культурний центр України у Франції розміщено в колишньому будинку Алена Делона, і тепер там з’явилася зала пошани актора.

Відкривали експозицію посол України у Франції Вадим Омельченко та міністр культури України Олександр Ткаченко. Також на виставку в Культурному центрі України завітав відомий паризький фотограф Антуан Пупель, який неодноразово фотографував Делона.

Центральним моментом виставки було панно відомої української художниці Зої Скоропаденко, яке художниця створила саме для зали пошани Алена Делона.

«Мене надихнули кінокомікси 1950-х років: надруковані на газетному папері, з дещо розмитим друком. Тому для створення малюнка я обрала вугілля – благородний первісний матеріал, який найкраще передає дух тих зображень», – розповідає Скоропаденко, повідомляє пресслужба галереї The Meloy Art.

Читайте також: Українські художники, котрі підкорили Париж

Зоя Скоропаденко особисто знайома з героєм свого панно – років 20 тому вони працювали із Аленом Делоном над невеличким документальним фільмом. За словами художниці, попри вік і всесвітню славу, він був неймовірно чарівним і люб’язним.

На панно Делона підтримують дві жінки, завдяки яким актор і потрапив у кіно – Бриджіт Обер та Едвіж Фейер.

«Насамперед – будь собою, не грай, говори, як говориш, рухайся, як рухаєшся», – казала Делону Бриджіт Обер, котру він сам називає першою найголовнішою жінкою в своєму житті. Це саме вона першою переконала його взятися за кіно – і не грати в ньому, а жити. А Едвіж Фейер, котра на момент зустрічі з Делоном вже була надзвичайно відомою і популярною актрисою, переконала продюсерів першого фільму Делона, котрі не погоджувалися брати в картину занадто красивого хлопця, в тому, що в Делонові є щось більше, ніж просто бездоганна зовнішність.

Незабаром виставку, а отже – і панно Зої Скоропаденко, буде відкрито для вільного доступу.

Зазначимо, що актор є знаним пошановувачем і колекціонером мистецтва – і має гарний смак, що не могло не позначитися на місці, де він жив. Тож будинок, де мешкали Ален Делон з Ромі Шнайдер, – просто ідеальне місце для культурних заходів. Сама споруда в інтер’єрі дуже фотогенічна – зі сходами кінця ХІХ століття, нішами, віконницями на численних вікнах. Нещодавно в цьому ж приміщенні було проведено виставку «Найкращі українські митці: сучасники і майстри минулого», на якій було презентовано твори 10 українських художників минулого сторіччя, котрі багато в чому визначили розвиток французького мистецтва, та семи сучасних українських митців.

Нагадаємо, у Парижі провели унікальну виставку українського мистецтва Des Meilleurs de l'Art Ukrainien, на якій були представлені твори сучасних українських митців, а також українських художників минулого, котрі жили та творили у Франції у ХІХ та XX сторіччях.

Фото: The Meloy Art

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-