СКУ закликав світ бойкотувати російські товари та послуги

СКУ закликав світ бойкотувати російські товари та послуги

Укрінформ
Світовий конґрес українців (СКУ) закликав українців та друзів України у всьому світі, а також усю міжнародну спільноту рішуче бойкотувати російські товари та послуги, адже кожен сплачений росії долар підтримує воєнну агресію рф проти України.

Як передає Укрінформ, відповідний заклик розміщений на сайті СКУ.

«Кожен долар, сплачений за російські товари або послуги російських компаній є ще однією інвестицією у звірячу російську військову машину, яка несе руїну Україні та страждання її народу. Ми дякуємо тим бізнесам, які вже припинили свої зв’язки з російським ринком та закликаємо компанії, які продовжують торгувати з Росією, послідувати цьому прикладу», – заявив президент СКУ Павло Ґрод. 

У Конґресі нагадали, що від початку російського вторгнення, понад 450 компаній оголосили про свій вихід з російського ринку, однак ще чимало лишилися працювати у росії та продовжують спонсорувати її звірства в Україні. Подібна ситуація складається і з товарами російського виробництва на полицях багатьох західних ритейлерів. 

Читайте також: СКУ придбав обладнання для потреб тероборони України

«СКУ закликає українців та друзів України у всьому світі писали листи, дописувати про цю ситуацію на соціальні мережі, звертатися до своїх обраних представників та державних службовців, щоб переконувати бізнеси та інституції у кожному місті, регіоні та країні відмовлятись від своїх контрактів з росією. Так само необхідно накласти арешти на російські активи брудних грошей і вивести будь-які державні кошти з російських компаній, включно з пенсійними фондами», – заявив Павло Ґрод. 

СКУ запропонував деякі дії, якими можна підтримати цю глобальну кампанію:  

  • Припиніть купувати товари російського виробництва
  • Звертайтесь до компаній, які продовжують працювати у росії або торгувати з росією, через соціальні мережі, пишіть до них листи, публікуйте про них візуальні матеріали
  • Організовуйте публічні мітинги перед офісами таких компаній у своїх країнах
  • Якщо ви працюєте у таких компаніях, координуйтесь з іншими співробітниками та вимагайте реакції вашого керівництва
  • Звертайтесь з листами до генеральних директорів, фінансових директорів, топменеджмент таких компаній
  • Звертайтесь до акціонерів таких компаній, інвестиційних та пенсійних фондів, з якими співпрацюють ці компанії

Ознайомитись із додатковими матеріалами, зразком листа-звернення до генеральних директорів компаній, а також переліком компаній, які продовжують працювати у росії, можна на сайті boycottrussia.info.   

«Світ має негайно бойкотувати росію та припинити фінансувати її військове вторгнення в Україну!», – наголосили в СКУ.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-