Представники СКУ в Брюсселі провели зустріч з Всесвітньою литовською спільнотою

Представники СКУ в Брюсселі провели зустріч з Всесвітньою литовською спільнотою

Укрінформ
У столиці Бельгії відбулася зустріч представників Всесвітньої литовської спільноти (ВЛС) з членами Представництва Світового конґресу українців (СКУ) в Брюсселі.

Як передає Укрінформ, про це СКУ повідомив у Фейсбуці.

До зустрічі долучилися: Даля Хенке, пані президент Всесвітньої литовської спільноти, Лауринас Герікас, член правління ВЛС, секретар громади литовців у Бельгії (ВЛС), Аста Кулікаускайте, пані віцепрезидент ВЛС. Зі сторони СКУ були присутні: Ігор Хохоляк, голова Представництва СКУ в ЄС та НАТО, Зенон Коваль, член Ради міжнародної політики СКУ й Анна Яворська, політична радниця СКУ в Брюсселі.

«Сторони поділилися історією литовської та української діаспор після світової війни, розповіли про спільні виклики, з якими стикаються громади за кордоном, поділилися передовими практиками та інструментами для побудови сильнішої діаспори, із залученням різних поколінь», – ідеться в дописі.

Також, зважаючи на поточну загрозу російської агресії, учасники зустрічі обговорили необхідність об’єднання литовської та української громад для просування культури, цінностей та спільного відстоювання мирного майбутнього.

Крім того, на зустрічі обговорили проєкти спільних ініціатив та заходів, наголосили на необхідності подальшого зміцнення зв’язків та об’єднання зусиль з діаспорами інших країн.

Нагадаємо, Світовий конґрес українців закликав міжнародну спільноту зупинити війну президента Росії Володимира Путіна проти України та запросив долучатися до своєї кампанії  – #СкажиПутіну_НІ #SayNOtoPutin.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-