Українська громада відзначила День Соборності України у Кракові

Українська громада відзначила День Соборності України у Кракові

Укрінформ
Численна українська громада та працівники Генерального консульства України в Кракові відзначили День Соборності України.

Як передає Укрінформ, про це Генерального консульства України в Кракові повідомило у Фейсбуці.

У заході взяли участь представники Краківського кола Об’єднання Українців Польщі, громадської організації «Зустріч», Краківської спільноти учасників АТО/ООС, греко-католицької громади.

«З метою вшанування 103-річниці проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки співробітники ГКУ в Кракові та численна українська громада взяли участь у богослужінні, відправленому настоятелем церкви Воздвиження Чесного Хреста УГКЦ отцем Петром Павлище біля кургану «Померлих та інтернованих воїнів УГА та УНР (1918-1920 рр.) в таборі №1 «Домб’є» на Раковицькому цвинтарі у місті Кракові», – йдеться в дописі.

З промовою до учасників заходу звернувся Генеральний консул України в Кракові В'ячеслав Войнаровський.

Консули разом з українцями Кракова поклали квіти до меморіалу та запалили синьо-жовті лампадки. Захід було завершено спільним виконанням державного Гімну України.

Нагадаємо, у столиці Польщі з нагоди Дня соборності України представники української громади Варшави, українські дипломати, представники ЗМІ вшанували пам'ять воїнів Української Народної Республіки, похованих на православному Вольському кладовищі.

Фото: ГКУ у Кракові

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-