Консул у Нідерландах подякував українській громаді за співпрацю

Консул у Нідерландах подякував українській громаді за співпрацю

Укрінформ
Консул України у Нідерландах Юрій Карпук, який 29 грудня повертається в Україну після чотирьох років довгострокового відрядження в Посольстві України, подякував українській громаді за співпрацю та закликав продовжувати звертатися до консульської служби.

Як повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Гаазі.

“Українській громаді в Нідерландах щиро дякую та бажаю міцного здоров’я, добробуту та всіляких успіхів. Також хотів би побажати нашій громаді, яка є юридично підкованою, не розслаблятися і продовжувати звертатись до консульської служби зі своїми питаннями й проблемами, а також продовжувати тісну співпрацю з нашою службою для утвердження прав й інтересів українців, а також піднесення загального іміджу нашої країни. Слава Україні!”, – сказав він Укрінформу.

За його словами, з самого моменту призначення на посаду головним завданням, яке було поставлене керівником установи, було підвищення рівня інформаційної та роз’яснювальної роботи із заявниками. І цю задачу було виконано. З цією метою створено фейсбук-сторінку консульського підрозділу, розроблено інформаційні ролики про порядок вчинення деяких найпопулярніших консульських дій. Запроваджено нову форму взаємодії шляхом проведення онлайн-консультацій на Ютуб.

Читайте також: Українці в Нідерландах долучилися до акції «Свята без тата»

“Однією з нових форм співпраці з громадянами стало запровадження регулярних виїзних консульських обслуговувань наших співвітчизників у місцях їх компактного проживання. Зокрема, такі виїзні обслуговування проводилися в Ейндховені, Гронінгені, Амстердамі та Хенгело. Така форма взаємодії підтвердила свою ефективність та доцільність проведення таких заходів у майбутньому”, – зазначив Карпук.

Також він наголосив, що чи не найважливішим завданням було подолання тієї кризи, що виникла на початку 2020 року у зв’язку з пандемією. У тій ситуації було украй потрібно організувати синергетичну взаємодію як всередині установи, так і з компетентними органами країни перебування. У цьому питанні було забезпечено чітку співпрацю Посольства, МЗС України й інших закордонних дипломатичних установ. Найважчим було організувати списки для евакуації громадян України. 

Читайте також: Українська громада в Нідерландах відвідала українських бійців у центрі реабілітації

“Нам вдалося відправити в Україну 10 евакуаційних літаків з громадянами, які перебували на той момент в Нідерландах. Опісля, ключовим завданням було забезпечити безперебійний транзит громадян України з усього світу, які повертались на Батьківщину через аеропорти Нідерландів, зокрема аеропорт “Схіпхол”. З цією метою було організовано взаємодію з представництвами авіакомпаній, зокрема Qatar Airways та Belavia, якими активно користувались наші громадяни які летіли додому. Наші громадяни зокрема звертались з проханнями про роз’яснення ситуації що склалася довкола пандемії, щодо врегулювання свого правового статусу в Нідерландах, щодо порядку проходження вакцинації в країні. З усіх питань які входять до компетенції Консульства, громадянам надавалась ґрунтовна й перевірена інформація”, – розповів консул.

За його словами, також у 2019 році вдалося організувати проведення виборів Президента України та позачергових виборів Верховної Ради України. Було забезпечено надання всього спектру консульських послуг у Королівстві Нідерланди, передбаченого Консульським статутом, законодавством України й іншими нормативно-правовими актами.

“Консульська служба й саме життя постійно ставлять перед нами нові задачі, і нашим підрозділом вони виконуються. Вважаю, що завдання які ставились перед нами були виконані й будуть виконуватись і в майбутньому”, – зазначив Карпук.

Він також підкреслив, що завдання МЗС України щодо лібералізації права на короткострокові поїздки власників біометричних паспортів України до автономних заморських територій Королівства Нідерланди також було виконано. 

Читайте також: У Нідерландах презентували виставку про українських жінок-науковиць

“Останнім в переліку цих територій є нідерландська частина острову Сінт-Маартен, з яким він надає право нашим співвітчизникам на безвізові короткострокові поїздки із 15 січня 2022 року”, – сказав він. 

Ще одним з досягнень стало запровадження функціонування ефективного інституту Почесного консула в Нідерландах. 

“Наразі ми маємо два Почесних консульства. Очолюють їх відомі голландські бізнесмени та вони докладають значних зусиль для поглиблення зв’язків між Україною та Нідерландами, зокрема економічних та гуманітарних. Тим самим ми наростили нашу присутність в Нідерландах, що сприятиме розширенню зв’язків між українськими та нідерландськими бізнесовими колами”, – зазначив Карпук.

Читайте також: У Нідерландах до Дня гідності та свободи відбувся урочистий молебень

Першою такою установою стало Почесне консульство в місті Хертогенбош, яке було відкрите у 2019 році. Цього року було офіційно відкрито Почесне консульство в Амстердамі. 

Нагадаємо, представники Посольства України в Нідерландах провели зустріч з українською громадою, під час якої, зокрема, було обговорено безпекову ситуацію на сході України та окреслено спільні напрямки діяльності у 2022 році.

Фото: Юрій Карпук / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-