У Кракові провели музичний вечір-реквієм пам’яті жертв Голодоморів в Україні

У Кракові провели музичний вечір-реквієм пам’яті жертв Голодоморів в Україні

Укрінформ
У Кракові у центральній залі Вілли Деціуша відбувся музичний вечір-реквієм, присвячений пам’яті жертв геноциду українського народу – Голодоморів 1921-1923, 1932-1933, 1946-1947 років.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Генеральне консульство України у Кракові.

Концерт організовувало Товариство «Вілла Деціуша» під почесним патронатом Генерального консульства України в Кракові, а також за підтримки VII міської дільниці Кракова – Звєжинєц.

У виконанні Маріанни Гумецької (фортепіано) прозвучали твори Людвіга ван Бетховена, і сучасних українських композиторів Валентина Сильвестрова, Володимира Рунчака, Левка Ревуцького та Мирослава Скорика.

У заході взяли участь співробітники ГКУ в Кракові, представники краківської громадськості, наукових і мистецьких кіл міста, української спільноти Кракова на чолі із головою правління Фундації «Зустріч» Анною Петюренко.

“З промовою до присутніх звернулися директорка Інституту культури Вілла Деціуша проф. Домініка Каспровіч та Генеральний консул України в Кракові Вячеслав Войнаровський. У своєму виступі розповідаючи про трагедію Українського народу дипломат наголосив, що під час триваючої військової агресії Росії, коли Україна вкотре змушена відстоювати свій суверенітет і територіальну цілісність, для міжнародної спільноти стали очевидними глибокі коріння гібридної війни й одвічні наміри країни-окупанта”, – йдеться в повідомленні.

У Генконсульстві додали, що концерт-реквієм став важливим заходом збереження історичної пам'яті нашого народу, реалізованим за сприяння польських друзів і партнерів.

Нагадаємо, у фундації «Зустріч» у Кракові провели культурно-мистецьку акцію, присвячену Революції Гідності.

Фото:  Генконсульство України у Кракові

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-