СКУ і ОУОН звернулися до Бундестагу щодо «Північного потоку-2»

СКУ і ОУОН звернулися до Бундестагу щодо «Північного потоку-2»

Укрінформ
Світовий конґрес українців (СКУ) та Об’єднання українських організацій в Німеччині (ОУОН) закликали Бундестаг та депутатські фракції провідних демократичних партій Німеччини накласти мораторій на проєкт російського газогону «Північного потоку-2». 

Як передає Укрінформ, відповідне звернення опубліковане на сайті СКУ.

«Від імені двох організацій, Президент СКУ Павло Ґрод та Голова ОУОН Ростислав Сукенник привітали рішення німецького регулятора – Федерального мережевого агентства Німеччини (Bundesnetzagentur) – призупинити процес сертифікації скандального російського газогону, а також висловили занепокоєння тою підступною роллю, яку «Північний потік-2» відіграє у підживленні агресивної політики Росії у Європі», – йдеться в повідомленні. 

Вони наголосили на тому, що «Північний потік-2» є складовою частиною гібридної агресії Російської Федерації проти Європейського Союзу, який, у випадку сертифікації та введення в експлуатацію, створить серйозні загрози для України, а також призведе до низки негативних наслідків як для Німеччини, так і для цілої Європи. Зокрема, такими негативними наслідками стануть політична та економічна дестабілізація, наближення російського «Газпрому» до становища монополіста на німецькому та європейському ринках газу, а також суттєві загрози для навколишнього середовища регіону Північної Європи і екосистеми Балтійського моря. 

«Росія має багатий досвід використання природного газу у політичних, економічних та інших цілях і раніше неодноразово припиняла та обмежувала газопостачання як до сусідніх країн, таких як Україна, Грузія, Молдова, так і до інших частин Європи. “Північний потік-2» дасть можливість Росії припинити використання газопроводу «Братство”, який пролягає через Україну, і, таким чином, поставити український народ на коліна, позбавивши його основного джерела поставок природного газу до України… Така енергетична блокада стане інструментом повернення України до російської сфери впливу», – йдеться в офіційному листі.     

Насамкінець СКУ та ОУОН закликали Німеччину вимагати чітких зобов’язань від Росії та «Газпрому», щоб забезпечити безперервний потік газу через Україну, припинити антиконкурентні та примусові дії задля обмеження поставок газу в Україну та інші країни Європи і відвести російські війська від кордонів України. 

Зауважується, що офіційні листи СКУ та ОУОН були спрямовані на голову Бундестагу пані Бербель Бас, а також до лідерів депутатських фракцій Соціал-демократичної партії Німеччини, «Зелених», Вільної демократичної партії та ХДС-ХСС. 

Нагадаємо, СКУ закликав міжнародну спільноту та лідерів провідних держав зайняти чітку й однозначну позицію з вимогою до Російської Федерації негайно припинити ворожі дії проти України та всієї Європи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-