У Естонії відкрили виставку «Територія Голодомору – пам’ять  невмируща»

У Естонії відкрили виставку «Територія Голодомору – пам’ять невмируща»

Укрінформ
У приміщенні Посольства України в Естонії відкрили документальну виставку «Територія Голодомору – пам’ять  невмируща», присвячену Голодоморам 1921-23, 1932-33 та 1946-47 років.

Як передає Укрінформ, про це повідомило Посольство України в Естонській Республіці.

Так, на виставці представлено фотографії та документи тих часів, які є документальним підтвердженням жахливого злочину, що скоїв сталінський режим з метою психологічного поневолення, руйнації прагнення народу до незалежності та часткової ліквідації української нації.

«Виставка показує весь процес послідовного винищення населення України від появи цього злочинного плану та визначення його ідейних керівників і безпосередніх виконавців до ходу його реалізації та результатів, до яких він призвів на території України», – йдеться в повідомленні.

Крім того, на виставці представлені матеріали у контексті зусиль України із забезпечення світового визнання Голодомору 1932-33 років актом геноциду.

У дипустанові додали, що відкритті виставки взяли участь керівники українських громадських організацій та Талліннської парафії Української греко-католицької церкви в Естонії.

Нагадаємо, в Українському культурному центрі м.Таллінн у рамках відзначення Дня Гідності та Свободи відбувся круглий стіл «Україна після Майданів», організований Конгресом українців Естонії спільно з Посольством.

Фото: Посольства України в Естонії

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-