В Аргентині українці взяли участь у панахиді за жертвами Голодомору

В Аргентині українці взяли участь у панахиді за жертвами Голодомору

Фото
Укрінформ
В Аргентині у центральному Кафедральному соборі Буенос-Айреса відбулася поминальна панахида за жертвами Голодомору 1932-1933 рр. в Україні, яку відправив Отець Карлос Української греко-католицької єпархії Покрови Пресвятої Богородиці в Буенос-Айресі.

Як передає Укрінформ, про це повідомило Посольство України в Аргентині.

У жалобному заході взяли участь очільники та представники українських громадських, культурних, молодіжних та релігійних організацій, а також співробітники Посольства.

Зауважується, що поминальна служба відбулася біля каплиці Святого Івана Хрестителя столичного Кафедрального собору, де встановлена меморіальна дошка на спомин про мільйони жертв одного з найстрашніших злочинів, скоєних радянським тоталітарним режимом проти українців.

Читайте також: Керівник капели бандуристів у Аргентині взяв участь у міжнародній конференції

«Радник Посольства України в Аргентині Сергій Небрат у своїй промові відзначив важливість збереження історичної пам’яті про мільйони безвинних жертв голоду, штучно створеного в Україні сталінським терором, а також наголосив на зусиллях, що здійснюються Урядом України заради визнання світом Голодомору 1932-1933 рр. геноцидом українського народу», – повідомили в дипустанові.

Нагадаємо, культурне товариство «Просвіта» в Аргентині та її споріднені організації взяли активну участь у святкуванні 30-ї річниці відновлення незалежності України.

Фото: Посольство України в Аргентині

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-