В Аргентині товариство «Просвіта» долучилося до святкування Дня Незалежності України

В Аргентині товариство «Просвіта» долучилося до святкування Дня Незалежності України

Фото
Укрінформ
Культурне товариство «Просвіта» в Аргентині та її споріднені організації взяли активну участь у святкуванні 30-ї річниці відновлення незалежності України.

Як передає Укрінформ, про це Культурне товариство «Просвіта» повідомило у Фейсбуці.

Так, з нагоди Дня прапора України, ансамбль українського народного танцю «Просвіта» прикрасив фасад центрального дому «Просвіти» прапором України.

У неділю, 22 серпня, у Греко-Католицькому Катедральному Соборі «Покрови Пресвятої Богородиці» в місті Буенос-Айрес відбулася божественна літургія, на якій були присутні Голова УКТ «Просвіта», архітектор Юрій Данилишин, Голова Об'єднання Жінок «Просвіта» Наталія Гуцалюк та Голова Спілки Української Молоді, друг Степан Данилишин.

У понеділок, 23 серпня, ввечері видатні архітектурні об'єкти міста Буенос Айреса були освітлені українськими кольорами: «Палац Світла », створений італійським архітектором Джованні Чіоґною (більш відомим як «Усіна дель Арте»), «Міст Жінки» («Пуенте де ля Мухер») за проєктом іспанського архітектора Сантьяго Калатрави, палац розташованого на вулицях Сан-Хосе та Альсіна (так звана будівля Едесур) за сприянням інженера Даміана Караса, а також будівля муніципалітету міста Ла-Плата та муніципалітету міста Беріссо у провінції Буенос-Айрес.

24 серпня посольство України в Аргентинській Республіці на чолі з Повіреним у Справах Валерієм Олефіром організувало захід, покладання вінка до пам’ятника Генералу Сан-Мартіну в центрі Буенос-Айреса у котрому брали участь Заступник Голови УКТ «Просвіта» – Петро Маслюк, Голова ОЖП – Наталія Гуцалюк та секретар – Ольга Демчук.

На завершення циклу святкувань, у суботу, 28 серпня, відбувся основний захід на просвітянській оселі «Веселка» у місті Каннінг, де були присутні представники всіх філій «Просвіти» та Капела Бандуристів, Ансамбль Народних Танців та Школа Української Мови. Єпарх українських греко-католицьких вірян в Аргентині, владика Даніель Козлінський Нетто та Адміністратор Української Автокефальної Православної Церкви отець Вадим Дробниця відслужили молебень. Зі святковим привітанням до присутніх звернулись: Повірений у Справах Посольства України в Аргентині – Валерій Олефір та Голова УКТ «Просвіта» Юрій Данилишин.

«Просвіта» подякувала організаторам та учасникам різноманітних заходів і загалом усім, хто своїми зусиллями прикрасив святкування 30-ї річниці незалежності України.

Нагадаємо, у Буенос-Айреській єпархії Покрову Пресвятої Богородиці Української греко-католицької церкви у свято Блаженних новомучеників УГКЦ за григоріанським календарем було відновлено діяльність духовної семінарії, започаткованої ще першим єпископом єпархії УГКЦ в Аргентині владикою Андрієм Сапеляком.

Фото: Культурне товариство «Просвіта» в Аргентині

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-