У Буенос-Айресі відновили духовну семінарію УГКЦ

У Буенос-Айресі відновили духовну семінарію УГКЦ

Укрінформ
У Буенос-Айреській єпархії Покрову Пресвятої Богородиці Української греко-католицької церкви у свято Блаженних новомучеників УГКЦ за григоріанським календарем було відновлено діяльність духовної семінарії, започаткованої ще першим єпископом єпархії УГКЦ в Аргентині владикою Андрієм Сапеляком.

Як передає Укрінформ, про це повідомив інформресурс УГКЦ.

«Місію щодо виховання та формації семінаристів у нашому обряді та традиції перейняв правлячий архиєрей єпархії Покрову Пресвятої Богородиці владика Даниїл Козлінський. Під час урочистої Божественної Літургії владика Даниїл пояснив необхідність цієї інституції в нашій єпархії, наголосив на важливості та ролі духовної підготовки майбутніх кандидатів до священства та особливо зазначив необхідність поглиблення знань із різних дисциплін нашої Церкви та обряду», – йдеться в повідомленні.

Архиєрей наголосив на тому, що в минулому ця семінарія вже приносила добрі плоди та покликання, серед них, зазначив владика Даниїл, у 90-х роках проходив формацію теперішній Глава й Отець УГКЦ Блаженніший Святослав. 

В УГКЦ розповіли, що з появою нових покликань протягом останніх років семінаристи єпархії Покрову Пресвятої Богородиці отримували інтелектуальну та духовну підготовку в архидієцезіальній семінарії в місті Ла Плата, провінція Буенос-Айрес. 

«По закінченні Архиєрейської Божественної Літургії було прочитано декрет про відновлення духовної семінарії, її реструктуризацію та призначено виховний склад. Беручи до уваги духовні цінності УГКЦ, а особливо з огляду на осіб, які сприяли свідченню віри своїм прикладом, семінарія отримала ім'я блаженного новомученика Омеляна Ковча, покровителя душпастирів Української Греко-Католицької Церкви», – йдеться в повідомленні.

Зауважується, що новим ректором призначено канцлера та настоятеля катедрального собору Покрову Пресвятої Богородиці в Буенос-Айресі отця Назарія Кащака, духівником преосвященний владика призначив всечесного отця Карлоса Карбоча, пароха парафії Пресвятої Трійці в місті Лявальйоль.

Також після урочистостей у семінарійний празник владика уділив усім своє архиєрейське благословення та побажав плідної праці у вихованні майбутніх душпастирів, заохочуючи семінаристів, щоб із ще більшим запалом поглиблювали знання про свою Церкву, відкривали для себе її скарби, а через молитву були в постійній єдності. 

Нагадаємо, Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав закликав любити Україну, навіть проживаючи в іншій країні, та поділився кількома конкретними порадами, як можна бути патріотом України за її межами.

Фото: УГКЦ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-