Посол України в Туреччині відвідав українську суботню школу в Анкарі

Посол України в Туреччині відвідав українську суботню школу в Анкарі

Фото
Укрінформ
Надзвичайний і Повноважний Посол України в Туреччині Василь Боднар під час відвідин української суботньої школи в Анкарі заявив, що українські школи в Туреччині є важливими осередками українства.

Про це повідомляє власкор Укрінформу.

«Мені дуже приємно відвідати нашу українську суботню школу, осередок українства в Анкарі. Дуже важливо, що школа функціонує і в нас є можливість навчатися українською мовою, підтримувати україністику в Анкарі. Ми й надалі будемо підтримувати школу в Анкарі та інші українські суботні школи в Туреччині, продовжуючи та розвиваючи вже здобуте», – сказав пан Боднар.

Викладачі школи розповіли про програму занять та організацію навчального процесу, відзначили, що цього навчального року до школи прийшло особливо багато дітей віком до 6 років.  Заняття проводять у трьох вікових групах: молодша група для дітей 2-3 років, середня – 4-6 років, старша – 7-15 років.

Діти вивчають українську мову, історію України, образотворче мистецтво, навчаються співу та народним танцям.

Дружина посла України в Туреччині Катерина Боднар передала в українську суботню школу навчальні матеріали, зокрема посібник для вивчення Історії України в розважально-ігровій формі, прописи-тренажери та робочі зошити для розвитку навичок письма.

Зауважимо, що українська суботня школа діє при Українській спілці в Анкарі. На базі спілки також діють курси української та турецької мов, танцювальний гурток, хор, проходять заняття з айкідо, малювання та розпису на шовку, відбуваються психотерапевтичні зустрічі.

З березня минулого року у зв’язку із пандемією коронавірусу майже всі ці заходи проводилися віддалено. Цього року навчання вперше після початку пандемії коронавірусу відновили наживо.

Нагадаємо, у Туреччині урочисто відзначили офіційну реєстрацію української громади Конії.

Фото: Ольга Будник

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-