У Туреччині урочисто відзначили офіційну реєстрацію української громади Конії

У Туреччині урочисто відзначили офіційну реєстрацію української громади Конії

Фото
Укрінформ
У місті Конія, розташованому в центральній частині Туреччини, відбулися урочистості з нагоди офіційної реєстрації української громади.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Посольство України в Туреччині.

«Українська спілка в Конії стала 17-ю офіційно зареєстрованою асоціацією українців в Туреччині, але точно не останньою», – йдеться у повідомленні.

Як вказується, гуртування українців у Туреччині є запорукою забезпечення культурних і соціальних прав, підтримки розвитку української мови та культури, збереження українських традицій, розвитку міжрегіональних відносин та бізнес контактів, формування позитивного іміджу та промоції нашої держави за кордоном.

В урочистостях з нагоди офіційної реєстрації громади взяв участь Надзвичайний та Повноважний Посол України в Туреччині Василь Боднар. Його візит в регіон розпочався із зустрічей з керівництвом регіону: губернатором провінції В.Озканом та Генсеком мерії Конії Е.Услу.

«Спектр співпраці значний - від сільського господарства та промисловості до спільних культурних проєктів», - вказує посольство.

Як символ добрих відносинміж Україною та Туреччиною посол Василь Боднар, представник управління лісництва провінціїКонія та голова Спілки українців в Конії висадили дерева в районі Сельчуклу.

Також посол Василь Боднар зустрівся з керівництвом Торгової палати Коньї щодо перспектив міжрегіональної співпраці та розбудови прямих бізнес-контактів.

Українська асоціація культури, взаємодопомоги та солідарності у Конії стала 17-ю в Туреччині українською діаспорянською організацією. 

Окрім того, в Адані діє Культурно-освітнє товариство солідарності, співпраці та дружби Адани та України, в Аланії – Асоціація солідарності «Україна-Аланія»; у Анкарі – Українська спілка в Анкарі; у Анталії – Середземноморське об’єднання українців, ГО «Українська родина», Українське культурно-мистецьке об’єднання; у Бодрумі – Організація українців Егейського регіону, ГО «Українці Бодрума», у Бурсі - Товариство українців у Бурсі; у Ізмірі – Українська спілка солідарності в Ізмірі, Об’єднання українців Ізміру; у Конії – Українська асоціація з питань культури, допомоги та солідарності в Конії; у Кушадаси – Українська культурна спілка Кушадаси; у Мармарисі – Спілка української культури та солідарності; у Самсуні – Чорноморська асоціація українців; у Стамбулі – Українське культурне товариство та Українське товариство взаємодопомоги. 

Як повідомляв Укрінформ, реєстраційні документи громада в Конії отримала в жовтні. Українська асоціація культури, взаємодопомоги та солідарності у Конії стала першою в історії міста офіційно зареєстрованою громадою слов'янської групи населення. На базі асоціації найближчим часом планують започаткувати українську суботню школу.

Фото: Посольство України в Туреччині

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-