У Туреччині зареєстрували 17-ту українську громадську організацію

У Туреччині зареєстрували 17-ту українську громадську організацію

Укрінформ
У турецькій Конії офіційно зареєстрували українську діаспорянську організацію – Українську асоціацію культури, взаємодопомоги та солідарності у Конії, яка стала першою в історії міста офіційно зареєстрованою громадою слов'янської групи населення та 17-ю громадою в Туреччині.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на повідомлення Української асоціації культури, взаємодопомоги та солідарності у Конії на фейсбук-сторінці.

«У нас радісна новина – українській Громаді у Конії бути! У багатовіковому, історичному місті Конія офіційно зареєстровано Українську громаду», – йдеться у повідомленні.

Свідоцтво про реєстрацію громади членам асоціації вручив начальник відділу відносин з громадським суспільством Конії Селяхаттин Сейхан. Українська асоціація культури, взаємодопомоги та солідарності у Конії стала першою в історії міста офіційно зареєстрованою громадою слов'янської групи населення.

Українська діаспора у Конії висловила подяку за організацію та сприяння у розвитку громади Посольству України в Туреччині.

Як розповіла Укрінформу голова новозареєстрованої Української асоціації культури, допомоги та солідарності у Конії Аліна Парасєй-Гочер, процес офіційного оформлення не зайняв багато часу, цьому сприяло Посольство України в Туреччині та місцева влада.

Аліна Парасєй-Гочер проживає в Туреччині 6 років, останні 1,5 року з них – у Конії. За освітою практичний психолог, має науковий ступінь кандидата психологічних наук, який отримала при Інституті педагогічної освіти і освіти дорослих імені Івана Зязюна НАПН України, нині – доцент кафедри Психології та педагогіки в Українському гуманітарному Інституті в Києві.

«Ідея створення Асоціації виникла в процесі налагодження контактів з багатьма освіченими, творчими та активними українцями, які проживають у Конії. Таким чином стало зрозуміло, що з такою командою буде дуже цікаво співпрацювати, поширювати українську культуру у Конії, знайомити місцян з нашими традиціями, історією, звичаями. Маємо велику надію, що асоціація стане осередком активності, розвитку, спілкування української громади. Запрошуємо всіх українців міста Конія та провінції приєднуватися до нас», - сказала в коментарі агентству Аліна Парасєй-Гочер.

На базі асоціації найближчим часом планують започаткувати українську суботню школу. Українська асоціація культури, взаємодопомоги та солідарності у Конії стала 17-ю в Туреччині українською діаспорянською організацією.

Як вказує український портал Туреччини Ukr Ayna, в Адані діє Культурно-освітнє товариство солідарності, співпраці та дружби Адани та України, в Аланії – Асоціація солідарності «Україна-Аланія», в Анкарі – Українська спілка в Анкарі, в Анталії – Середземноморське об’єднання українців, ГО «Українська родина», Українське культурно-мистецьке об’єднання, в Бодрумі – Організація українців Егейського регіону, ГО «Українці Бодрума», у Бурсі - Товариство українців у Бурсі, в Ізмірі – Українська спілка солідарності в Ізмірі, Об’єднання українців Ізміру, в Конії – Українська асоціація з питань культури, допомоги та солідарності в Конії, в Кушадаси – Українська культурна спілка Кушадаси, в Мармарисі – Спілка української культури та солідарності, в Самсуні – Чорноморська асоціація українців, в Стамбулі – Українське культурне товариство та Українське товариство взаємодопомоги. 

Нагадаємо, ГО «Чорноморська асоціація українців» у турецькому місті Самсун урочисто відсвяткувала в готелі Marin otel 4-ту річницю від заснування.

Фото: Ukraynalılar kültür yardımlaşma ve dayanışma derneği Konya

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-