Кремінь обговорив з президентом СКУМО популяризацію української мови

Кремінь обговорив з президентом СКУМО популяризацію української мови

Укрінформ
Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь обговорив із новообраним президентом Світового конгресу українських молодіжних організацій Олександром Іваном Греченюком питання популяризації української мови в молодіжному середовищі закордонних українців.

Як передає Укрінформ, про це пресслужба уповноваженого повідомляє у Фейсбуці.

Під час зустрічі сторони обговорили питання популяризації української мови в молодіжному середовищі закордонних українців, освітні, мовні, міжкультурні та транскордонні проблеми, з якими має справу українська діаспора у світі.

Читайте також: Рішення про українську мову в муніципалітеті у Бразилії ввели в дію

Кремінь наголосив на важливості реалізації спільних проєктів, а також здійсненні конкретних практичних кроків щодо популяризації української мови серед молоді за кордоном, в тому числі на рівні університетської співпраці.

Уповноважений зазначив, що найближчим часом Україна має розробити і затвердити цільову державну програму реінтеграції закордонних українців, де особлива увага має бути приділена реінтеграції молодіжного середовища.

«Українці за кордоном, особливо юне покоління, – це головна мотиваційна сила та рушій доленосних історичних процесів у нашій державі. Ми, зі свого боку, готові захищати українську мову не лише в Україні, а й за кордоном заради утвердження і зміцнення світового українства», – заявив Кремінь.

Як повідомляв Укрінформ, Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь надав рекомендації щодо шляхів збереження та поширення української мови в діаспорі.

Також Кремінь заявляв, що українська мова є цементуючим фактором для об'єднання українських громад за межами України.

Фото: Уповноважений із захисту державної мови / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-