Кремінь надав рекомендації щодо шляхів збереження та поширення української мови в діаспорі

Кремінь надав рекомендації щодо шляхів збереження та поширення української мови в діаспорі

Укрінформ
Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь надав рекомендації щодо шляхів збереження та поширення української мови в діаспорі.

Як передає Укрінформ, про це він сказав під час Першої міжнародної конференції “Збереження української мови та культури в діаспорі”, повідомляє пресслужба Уповноваженого.

“Світове українство є одним із найчисельніших – сьогодні понад 20 мільйонів закордонних українців підтримують нашу державу у світі. Популяризація української мови, культури, традицій є надзвичайно важливою складовою державної гуманітарної політики та гуманітарної дипломатії в цілому. Українська мова за кордоном має лунати скрізь: у закладах освіти та культури, в міжнародних організаціях та установах. Зважаючи на те, що Україна претендує на членство в ЄС і НАТО, наша мова стане офіційною і в цих об'єднаннях”, – сказав Кремінь.

Читайте також: Кремінь обговорив мовне питання з представником СКУ

Він зазначив, що наразі необхідно посилити роботу щодо відкриття класів з українською мовою навчання, запровадити курси з вивчення української мови як другої для тих осіб, що перебувають в іншомовних середовищах.

За його словами, важливо також і те, щоб педагогічні працівники, які викладають українську за кордоном, постійно підвищували свій професійний рівень та мали можливість сертифікації на рівень володіння мовою.

“Однією з проблемних тем залишається питання забезпечення українських громад якісними підручниками, дистанційними курсами, художньою літературою. Ці та інші речі неодмінно будуть враховані в державних програмах співпраці із закордонними українцями, розвитку української мови, інших документах, які сприятимуть консолідації світового українства. Такі конференції, що порушують важливі для України питання, повинні стати постійними, а їхня підтримка – системною”, – сказав Кремінь.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь заявляв, що українська мова є цементуючим фактором для об'єднання українських громад за межами України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-