У Гельсінкі відбувся творчий вечір української поетеси

У Гельсінкі відбувся творчий вечір української поетеси

Фото
Укрінформ
У Посольстві України в Фінляндії з нагоди Дня захисників та захисниць України провели вечір творчості з українською поетесою, перекладачкою, журналісткою членкинею PEN Ukraine Ією Ківою.

Як передає Укрінформ, про це повідомило Посольство України у Фінляндії.

Вечір відкрила Посол України у Фінляндії Ольга Діброва, яка привітали гостей та висловила радість за можливість вперше після тривалого періоду соціального дистанціювання відкрити двері Посольства для проведення заходу в режимі «живого» спілкування. 

Посол України подякувала пані Ії за прийняття запрошення та можливість спільно обговорити актуальні теми російсько-української війни, які хвилюють сьогодні кожного українця та які не могли не відобразилися у творчості поетеси.  

У ході дискусій, які відбулися під модеруванням української журналістки Наталії Терамае, поетеса поділилася своїми спогадами про початок російської окупації її рідного міста Донецька у 2014 році, подальший вимушений переїзд до української столиці та пошуки власної ідентичності. 

Ія Ківа розповіла присутнім про напрямки діяльності PEN Ukraine, білінгвальність в літературі та ролі української мови у її творчості, а також зачитала вірші з власних поетичних збірок «Перша сторінка зими» та «Ми прокинемось іншими».

На завершення заходу присутні мали змогу особисто поспілкуватись з поетесою у неформальній атмосфері, придбати авторські книжки та отримати автограф. 

Посольство подякувало Ії Ківі та модераторці Наталії Терамае за цікаві та важливі дискусії, а Ukrainian Association in Finland за організацію події та усім присутнім за участь. 

Нагадаємо, у Посольстві України в Гельсінкі відбувся концерт тріо бандуристок «Оріана» з Тернополя, які перебували з концертним туром у Фінляндії, організованому Міжнародним українським культурним центром.

Фото: Посольство України у Фінляндії

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-