У Гельсінкі виступило тріо бандуристок «Оріана»

У Гельсінкі виступило тріо бандуристок «Оріана»

Фото
Укрінформ
У Посольстві України в Гельсінкі відбувся концерт тріо бандуристок «Оріана» з Тернополя, які перебували з концертним туром у Фінляндії, організованому Міжнародним українським культурним центром.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольстві України у Фінляндській Республіці.

Перед початком концерту т.в.о. керівника Посольства Максим Кравчук привітав творчий колектив «Оріана» та директора Міжнародного українського культурному центру Андрія Корбана з успішними концертами, які вже пройшли у 28 містах Фінляндії, а також вручив подяки від імені Посла України у Фінляндії Ольги Дібрової за популяризацію української мови, музичного мистецтва та культури у Фінляндії.

Під час концерту тріо виконувало відомі українські народні та сучасні пісні у супроводі бандури та у гармонійному поєднанні з фінським кантеле. Концерт завершився спільним виконанням духовного гімну українського народу – «Молитва за Україну».

Посольство висловило щиру вдячність колективу «Оріана», продюсеру Богдану Рудницькому, Володимиру Амеліну та директору Міжнародного українського культурного центру Andriy Korban за віртуозну гру, неперевершений концерт та подаровані незабутні враження та емоції.

«Бажаємо вам успішного завершення гастрольного туру та з нетерпінням очікуємо нових концертів у Фінляндії», – додали в дипустанові.

Водночас Міжнародний український культурний центр повідомив про завершення гастрольного туру тріо бандуристок «Оріана» у Фінляндії.

«Швидко пролетів час, і вже в минулому залишилося 30 концертів де звучала українська бандура, понад 7500 км. фінських доріг, і ще безліч невимовно позитивних емоцій пов'язаних з чудовою концертною мандрівкою», – йдеться у повідомленні у Фейсбуці.

Центр подякував учасницям колективу Наталії Гоцик, Ірині Губ'як, Юлії Рудницькій та їхньому менеджеру Богдану Рудницькому за професійну майстерність, любов до української пісні та її популяризацію за межами України.

Попереду у тріо «Оріана» нові концертні тури в країнах Європи і Америки, а ми в Фінляндії будемо з нетерпінням чекати нової зустрічі з улюбленими вже багатьма в Суомі дівчатами з тріо бандуристок «Оріана», – наголосили у Центрі.

Тріо бандуристок «Оріана» (Oriana) – професійний колектив, який вже існує понад п'ятнадцять років i за час своєї творчої діяльності став одним із найвідоміших бандурних колективів України. Популярність колективу принесли три талановиті дівчини - віртуозні музиканти, володарки сильних і неперевершених голосів - Наталія Гоцик (сопрано), Ірина Губ’як (меццо сопрано) i Юлія Рудницька (альт).

Нагадаємо, Міжнародний український культурний центр відновив концертну діяльність у Фінляндії у вересні після тривалої перерви, пов'язаної з пандемією Covid-19.

Фото: Посольство України у Фінляндії

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-