Діти політв’язнів з Криму провели тиждень у Туреччині

Діти політв’язнів з Криму провели тиждень у Туреччині

Укрінформ
Діти політичних в’язнів з окупованого Росією Криму провели тиждень у Туреччині, відвідавши місто Чанаккале.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на повідомлення Українського культурного товариства, яке діє у Стамбулі.

«Сьогодні був завершальний день тижневої програми, завдяки якій діти політв'язнів змогли відпочити від суворих буднів. Попри свій маленький вік, ці діти зазнали багато випробувань. Сподіваємося, що час, коли їхні сім'ї об'єднаються знову у вільному Криму, скоро настане», - йдеться у повідомленні Українського культурного товариства, керівники якого брали участь у заходах в рамках цього візиту.

Тиждень у Туреччині діти кримських політв’язнів провели у Чанаккале. Програма перебування завершилася спільним сніданком у Стамбулі. Захід було організовано Кримськотатарським освітньо-культурним товариством ім. Ісмаїла Гаспринського за підтримки керівництва муніципалітету району Пендік у Стамбулі, районного представництва Партії справедливості та розвитку.

Затримання в окупованому Росією Криму продовжуються.

Як повідомляв Укрінформ, 17 серпня в Криму на світанку проходили масові обшуки в будинках кримських татар в Сімферопольському, Бахчисарайському районах Криму і в Балаклавському, Нахімовському районах Севастополя. Було затримано 5 осіб. Заступник міністра закордонних справ Еміне Джапарова назвала їх помстою і зачисткою, спрямованою на залякування кримських татар на території окупованого півострова.

Напередодні святкування 30-річниці з Дня Незалежності України, Президент України Володимир Зеленський попросив Президента Туреччини Реджепа Тайїпа Ердогана сприяти звільненню понад 100 кримських татар, незаконно утримуваних Росією.

Фото: Ismail Gaspirali - Kirim Eğitim Ve Kültür Dernegi / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-