Джапарова назвала нові арешти кримських татар помстою і зачисткою

Джапарова назвала нові арешти кримських татар помстою і зачисткою

Укрінформ
Затримання та арешт п'ятьох кримських татар в окупованому Росією Криму є помстою і зачисткою.

Про це заявила перший заступник міністра закордонних справ Еміне Джапарова, передає Укрінформ із посиланням на "Україна 24".

"Це, на жаль, системна історія, ми розуміємо, що мета таких акцій - одна, і дуже проста: параліч, ввести людей в такі умови страху, щоб кожен розумів, що може бути наступним, щоб жодного опору не було. Це така зачистка. П'ять затриманих - це активісти, люди, які відвідували судові засідання, допомагали родичам. Один із них у ніч перед тим, як будинок його матері обшукали, повернувся з Ростова-на-Дону, де оголошували вирок іншим кримським татарам. Думаю, це акт помсти", - сказала Джапарова.

Читайте також: Суд у РФ залишив у силі запобіжний захід фігурантам «третьої бахчисарайської групи»

Вона також зазначила, що політичні в'язні, котрі утримуються на території Росії, отримують допомогу, яку фінансує Україна через Міністерство закордонних справ.

"Політичні в'язні, які сьогодні перебувають або в окупованому Криму, або в Ростові-на-Дону, в інших частинах Росії, мають консульський захист і захист адвокатів, які фінансуються Україною", - сказала Джапарова.

Читайте також: Євросоюз назвав незаконними вироки суду РФ чотирьом кримським татарам

Нагадаємо: 17 серпня в Криму на світанку проходили масові обшуки в будинках кримських татар в Сімферопольському, Бахчисарайському районах Криму і в Балаклавському, Нахімовському районах Севастополя. Було затримано 5 осіб. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-