Німецько-українським танцпроєктом відкриють сезон у театрі в Гамбурзі

Німецько-українським танцпроєктом відкриють сезон у театрі в Гамбурзі

Укрінформ
Німецько-українським танцпроєктом Folkstrance, який поєднує народні танці з Німеччини та України та проєктує потенціал танцювальної спадщини у майбутнє відкриють сезон у гамбурзькому театрі LICHTHOF Theater.

Як передає Укрінформ, про це повідомив Український інститут.

Прем’єра відбудеться 21-22 серпня.

В Інституті розповіли, що танцювальний твір, створений хореографинею з Гамбурга Веронік Ланглотт, складається з танцювальних фрагментів, електронних бітів та пісенних лупів.

У проєкті беруть участь українські танцівниці Вікторія Донець, Юлія Лук’янець та український гурт Mavka (Ірина Лазер, Тарас Лазер та Олексій Мікрюков), які наживо виконають створену ними музику до проєкту.

Читайте також: У Німеччині на острові відкрили меморіальну дошку українському вченому Мечникову

Хореографія заснована на відеоролику, який за допомогою цифрових прийомів деконструює та реконструює кадри народних танців на YouTube.

Веронік Ланглотт розпочала роботу над Folkstrance під час резиденції в Києві у 2019 році. Тепер прем’єра хореографії, доповнена художньо-документальною відеоінсталяцією, відбудеться у Гамбурзі.

Проєкт реалізується Веронік Ланглотт спільно з Ukrainian Institute - Український інститут та театром LICHTHOF Theater за підтримки Hamburgische Kulturstiftung, Goethe-Institut Ukraine та Behörde für Kultur und Medien Hamburg (Bereich internationaler Austausch). Партнер проєкту — IZOLYATSIA. Platform for Cultural Initiatives.

Нагадаємо, у вересні 2021 року в німецьких містах Берлін і Бранденбург проведуть Дні України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-