В Італії треба створити український культурний центр – посол Мельник

В Італії треба створити український культурний центр – посол Мельник

Укрінформ
В Італії треба створити окремий український культурний центр або відділення Українського інституту з метою популяризації України та демонстрації її потенціалу.

Про це заявив у вівторок, 6 липня, під час Всеукраїнського форуму "Україна 30. Міжнародна політика" посол України в Італії Ярослав Мельник, передає кореспондент Укрінформу.

"Одним з важливих інструментів для популяризації України, покращення та донесення іміджу України, демонстрації нашого потенціалу, як культурного, так і духовного та історичного, було б створення культурного центру чи відділення Українського інституту", – сказав Мельник.

За його словами, мова про це ведеться вже багато років, однак досі нічого не реалізовано.

Читайте також: Президент СКУ висловився за надання представникам діаспори українського громадянства

Посол повідомив, що в Італії наразі зареєстровано понад 100 українських громадських організацій, але значна з них частина не проводить активну діяльність, у т.ч. через об’єктивні причини, як то відсутність фінансування.

Загалом ще в Італії проживає, лише за офіційними даними, близько 250 тис. українців. "Діаспора в Італії є однією з найчисленніших. За офіційними даними, в Італії зареєстровано близько 250 тис. українців, а неофіційні дані говорять, що ця цифра є в рази більшою", – заявив дипломат.

За його словами, особливо великий поштовх еміграції українців до Італії, у першу чергу, мова йде про трудову міграцію, дало підписання безвізового режиму з країнами Шенгенської угоди у 2017 році.

Нагадаємо, в Італії зареєстровано понад 120 українських громадських об’єднань, які можуть стати впливовими центрами популяризації української культури.

Фото: Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-