Помер один з керівників української діаспори в Аргентині

Помер один з керівників української діаспори в Аргентині

Укрінформ
Управа Українського культурного товариства «Просвіта» в Аргентинській Республіці повідомила про смерть почесного члена товариства пана Юрія Михайла Мушака.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці аргентинської «Просвіти».

Управа та всі члени товариства висловили щирі співчуття його дружині Сусані Кантарелі, їхнім дітям Алехандро та Надії, онукам та родині в Україні та просять всіх про щиру молитву за новопреставленого раба Божого Юрія.

Юрій Михайло Мушак народився в Буенос-Айресі 18 березня 1937 року в родині українських іммігрантів. Його батьки, Ксенія Шевчук та Іван Мушак, з прибуттям в Аргентинську Республіку в 1927 році стали активними учасниками та організаторами розвитку нашої інституції – пан Іван, як скарбник і адміністратор, а пані Ксенія – як голова жіночої секції.

На початку громадської роботи Юрій Мушак плідно підтримував батьківську діяльність, а згодом і сам став членом управи нашої Централії, бувши багаторазово секретарем та займаючи і інші посади впродовж свого життя. Як професійний радіоведучий, він неодноразово керував українськими радіопрограмами: зокрема був тим, хто започаткував та керував з 2001 року нашою просвітянською радіопрограмою «Голос України». Він завжди уважно слідкував за громадською роботою, сприяючи з прихильністю розвитку ідей на благо вдосконалення. Він також був членом правління кооперативу «Фортуна» та членом Спілки Українських Купців, Промисловців та Професіоналів. У 90-х роках, коли була проголошена Незалежність України, через його комерційну діяльність розпочалась інтенсивна співпраця у формуванні Української Палати Торгівлі і Промислу в Аргентині, в рамках якої він сприяв започаткуванню Посольства України в Аргентинській Республіці. Пан Юрій був активним та щедрим меценатом українських та аргентинських народних митців.

Як повідомляв Укрінформ, у Буенос-Айреській єпархії Покрову Пресвятої Богородиці Української греко-католицької церкви у свято Блаженних новомучеників УГКЦ за григоріанським календарем було відновлено діяльність духовної семінарії, започаткованої ще першим єпископом єпархії УГКЦ в Аргентині владикою Андрієм Сапеляком.

Фото: Українське культурне товариство «Просвіта» в Аргентині

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-