Українська діаспора у Фінляндії запросила на онлайн-розмову про Юрія Горліс-Горського

Українська діаспора у Фінляндії запросила на онлайн-розмову про Юрія Горліс-Горського

Укрінформ
Товариство українців у Фінляндії запросило на онлайн-розмову про перебування у країні Юрія Горліс-Горського – українського військового та громадського діяча, старшину Армії УНР, розвідника, письменника.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сторінці події у Фейсбуці.

Захід розпочнеться 1 червня о 18:00 UTC+03 на фейсбук-сторінці Ukrainian Association in Finland (Товариство українців у Фінляндії) за підтримки Arts Promotion Center Finland (TAIKE).

Юрій Горліс-Горський (Городянин-Лісовський) (1898-1946) – автор знаменитого автобіографічного роману «Холодний Яр». Поручник Армії УНР, учасник повстанського руху у 1919-1920-х рр. у Холодному Яру на Поділлі, розвідник, письменник, громадський діяч.

Навесні 1940-го він відвідав Фінляндію зі спеціальною місією – сформувати з полонених під час Зимової війни українців загін, який воював би на боці фінів.

Про унікальну долю українського військового і розвідника, а також його фінську подорож розкаже дослідник визвольного руху Роман Коваль (Київ). Модеруватиме зустріч журналістка Наталія Терамае.

Долучитися до розмови та поставити свої запитання запрошують усіх охочих.

Нагадаємо, Товариство українців у Фінляндії 5 квітня провело онлайн-розмову про перебування у 1880-х роках Марії Заньковецької у фінській фортеці Свеаборг, звідки почалася її кар'єра успішної актриси та фундаторки національного театру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-